1. luukku: villapaita

En olisi ikinä uskonut, että saan tämän oikeasti valmiiksi. Mutta siinä se on, itse neulottu villapaita! Aloitin sen vuosi sitten syksyllä, ja sain viikko sitten valmiiksi. Virheetön siitä ei tullut, mutta juuri sellainen rento, väljä ja huoleton villis, millaista toivoinkin.



Olen todella huono tarttumaan puikkoihin, ja neuletyöprojektini jäävät hyvin usein kesken. Nyt kuitenkin sain kerrankin tällaisen isomman työn valmiiksi, ja tässä omat vinkkini siihen, miten siinä onnistuin:

-Valitse mahdollisimman yksinkertainen malli. En käyttänyt mitään kaavaa, mun villapaita koostuu kahdesta suorakulmion mallisesta palasesta ja hihatkin tein simppelisti pari kertaa leventämällä (sanotaanko sitä leventämiseksi, kun lisätään silmukoita?). Mulla ei riitä kärsivällisyys mihinkään palmikkoneuleeseen, vaikka sellainen olisi kyllä ihana!
-Käytin isoja, 10-koon puikkoja. Halusin lopputuloksesta tuollaisen reikäneulosmaisen, ja lisäksi työ etenee varsin nopsakkaasti.
-Valitse neuleelle sellainen väri, josta pidät kaikkina vuodenaikoina. Nimim. arvaatteko, innostiko syksyllä aloitettu metsänvihreä neuletyö enää keväällä?
-Käytä luennot, junamatkat yms. hyödyksi. Mä en kutonut juuri ollenkaan kotona, vaan työ eteni huomaamatta koulussa tai pidemmillä auto/junamatkoilla.

5 comments on 1. luukku: villapaita

  1. Ihana <3! Mulla on vielä edessä villapaidan teko, pitkitän sen aloittamista aina vaan :P. Mut rakastan villapaitoja ja -takkeja.

    Superihanat värit noissa kuvissa <3 ja niin kivat kuvat muutenki.

  2. Aivan ihana villapaita! Minullakin on villapaitaprojekti menossa, tosin joululahjaksi siskolle. Joulun jälkeen haluan kyllä neuloa itsellenikin, juuri tuollaisen rennon tapauksen (:

  3. Täydellinen malli ja ihana neulos! Huippu, ottaisin itsellenikin hyvin mieluusti. Siis neuleen ja kyvyn neuloa.

  4. Tiuku, mä rakastan myös villatakkeja-ja paitoja! Mulla aloittaminen on helppoa, mutta loppuun saattaminen sitäkin vaikeampaa 😛 Ehkä jos saat aloitettua paidan, niin se valmistuu hetkessä? Kiitos kauniista sanoistasi! 🙂

    Lotta, tsemppiä villisprojektiin! Siskosi on varmasti ikionnellinen saadessaan sun tekemän villapaidan 🙂

    Nina, kyl sä osaisit neuloo tollasen, voin sanoa että paljoa taitoa ei tarvittu. Soitin kyllä välillä neuloja/virkkaaja-experttisiskolleni, joka auttoi esim. päättelyn tekemisessä.. 😀

  5. No jummi, on se kanssa, kun kaikki pitää nykyään oppia jostain blogista. Haluan kovasti tehdä villapaitoja, nytkin on kalliit langat ostettu, mutta epäonnistumisen pelko lamauttaa ja estää edes aloittamasta, saatika sitten saattamasta hommaa loppuun. Eiköhän olisi niillekin kalliille langoille parempi, että niistä tulisi edes jotain, ja kun kuitenkin haluan vain juuri tuollaisen väljän säkkimäisen paidan. Kiitos siis rohkaisusta, saan ehkä sittenkin joskus jotain aikaan, kun ymmärrän vähän laskea rimaa! -armi

Comments are closed.