Herkullinen vappu



Vietin vappua rauhallisesti mutta sitäkin herkullisemmin. Juhla kuin juhla, ruokapuoli on oltava kunnossa! Oikeastaan minulle kaikki juhlapyhät ovat oiva tilaisuus viettää läheistein ja ystävien kanssa aikaa ja paneutua ruuan laittoon ja nauttimiseen oikein ajan kanssa.

Vappuaattona kyläilin ystäväni luona ja teimme yhdessä ruokaa: Parsaa hollandaisekastikkeella, parmakinkkua, parmesaania ja uppomuna. Aika yksinkertaista, mutta niin hyvää, että meinasin pyörtyä. Jälkkäriksi klassinen juustokakku tuoreiden marjojen kera, ohje oli ystäväni äidin 70-luvulla ruotsalaisesta naistenlehdestä bongaama (silloin kun Suomessa ei lehtivalikoima ollut nykypäivän tasolla ja New York Cheesecake oli eksotiikkaa). Ajattelin seuraavaksi kokeilla Weekday Carnivalin ohjetta, jossa pohja tehdään hirssileseistä ja mantelijauhoista ja täytteessä käytetään skyr rahkaa.

Miten vappu sujui teillä?

2 comments on Herkullinen vappu

  1. No, kun kerran kysyt, niin aamulla paistoin munkkeja kun oli tullut luvattua lapsille. Söin niitä heti tuoreeltaan (pienehköjä) 7 kpl, ja muutkin sen verran, että lounasta ei tarvinnutkaan tehdä. Loppupäivä kului tietokoneen ääressä erään rästihomman kimpussa. Ruoka oli kuitenkin pakko tehdä, makaroonia ja uunimakkaraa. Keli oli ankea. Illalla vielä siivosin. Täydellinen vappu siis 😀 (ei yhtään käy kateeksi sun parsa-ateria.)

  2. V, mun mielestä munkinpaistot ja muut kuulostaa oikein hyvältä myös 😉 ja eihän näissä kuvissa ole koskaan koko totuus, meilläkin tehtin rästissä olleita tehtäviä ja pestiin pyykkiä vappupäivän iltana.. 🙂

Comments are closed.