it’s sunday, it’s brunch time

Pari vuotta sitten rakastamani asiat-listalle kuuluivat ehdottomasti brunssit. ja toki edelleenkin nautin mielelläni myöhäistä viikonloppuaamiaista hyvässä seurassa jos mahdollisuus tulee. Huomasin kuitenkin tänään, etten ole käynyt minkään kuppilan tai ravintolan tarjoamalla brunssilla varmaan vuoteen. Hintalaatusuhteeltaan oivalliset brunssipaikat tuntuvat olevan vain aika harvassa, ja suosituimpiin paikkoihin varaus pitäisi tehdä viikkoja aikaisemmin.

Onneksi voi pitää kotibrunsseja niin usein kuin haluaa ja ihan omalla tyylillä. Aina ei tarvitse edes leipoa skonsseja tai croisantteja, perinteiset voikkarit joihin laitetaan mustaleimajuustoa ja kurkkua päälle maistuvat vaihteeksi ihan törkeän hyvälle. Puolukkapiirakkakaan ei ole ehkä klassisin brunssiruoka, mutta on herkullista aamullakin, joten miksipä ei. Tärkeintähän on kuitenkin se kiireetön fiilis ja rennot tyypit ympärillä.


Related Post

5 comments on it’s sunday, it’s brunch time

 1. Brunssit ja kotibrunssit on parhaita! 🙂 Rakastan viikonloppuisin keitellä rauhassa kahvia mutteripannulla, laittaa radion päälle ja nautiskella keittiön ikkunasta paistavasta aamupäiväauringosta.

  Brunssien hinnat kyllä todellakin tuntuu karkaavan ihan käsistä nykyään, Pacifico on sentään pysynyt jokseenkin kohtuullisena (~13e), verrattuna esim Sandron 24 euron ateriointiin.

 2. Peeta, mäki rakastan nimenomaa tota rauhaisaa kahvinkeittelyä radion tai jonku musan tahdissa! 🙂 Tosin itse nykyään harvemmin juon sitä kahvia, hehe.

  Mä oon käyny Pacificossa viimeks sillon ku brunssi makso vielä 10e, mut kiva kuulla et se on pysyny suht. halpana edelleenkin. Muistan kun joskus ne hinnat oli just jotain 10-15e, niin nykyään 18-25e on lähempänä totuutta. Mutta pitäähän se rahastaa jos kerran kysyntää on? 😛

 3. Mun mieleen on jäänyt yhtenä onnistuneimmista aamiaisista meidän Helsingin kämppisaikojen päärynämehujääaamiainen. Tuskin edes muistat sitä, mutta minä en unohda. Oon edelleenkin tosi huono syömään aamulla, mutta tuo päärynämehujää pitää testata vielä toisten. Se ei kylläkään varmaan enää maistu ihan samalta kuin silloin kauan sitten.

 4. Täytyy todeta että sitä asuu kyllä ihan käsittämättömässä takapajulassa tämänkin asian suhteen. Brunssit ovat olleet kovasti muodikkaita jo monta vuotta (ja nyt jo ehkä hiipumaan päin?), mutta missä on Joensuun brunssipaikat, kysyn vaan. Mutta onneksi on kotibrunssit! <3 (Ja tuo pöytä näyttää aivan ihanalta, kelpais mullekin ^^)

 5. Nna, päärynämehujääaamiainen 😀 En muista tarkkaan, tehtiinkö päärynämehujäät itse vai kaupasta? Aika helmeä kuitenkin.

  Hanna, no on kyllä ihme jos yksikään kuppila ei tarjoa brunssia siellä joensuussa? Kävijöitä varmasti riittäisi. Laita ehdotusta eteenpäin esim. lempikahvilallesi? 🙂 Tuo pöytä on hyvin helppo toteuttaa, jos tarvetta on, niin suosittelen nikkarointipuuhia 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *