suloinen sunnuntaibrunssi


Ei ehkä kovin hilpeä tämä maanantai. Sataa, sisällä on viluista (taloyhtiö ilmeisesti haluaa säästää lämmityskustannuksista) ja on sellainen olo että flunssa kolkuttelee nurkan takana. Onneksi höyryävän teekupillisen lisäksi mieltä lämmittävät hetket mukavalta viikonlopulta ja herkulliset kuvat eiliseltä brunssilta. Sain aamiaisvieraaksi ihanan Jennin ja suloisen siskoni, joten jotain oli laitettava pöytään.

En ole aikaisten herätysten ystävä, joten brunssiruokien suhteen arvostan helppoutta ja nopeutta. Toinen vaihtoehto on myös valmistaa jotain sellaista, jonka voi tehdä jo vaikka edellisenä iltana etukäteen. Tällä kertaa tarjosin croissantteja viikunahillon kera, tomaatticrostataa Suvin ohjeella ja cantaloupe-mozzarellasalaattia, jotka kaikki valmistuivat suhteellisen nopeasti ja pienellä vaivalla. Haaveena olisi joskus leipoa croissantit alusta asti itse, mutta kun purkistakin saa hetkessä hyviä, ei vaiva välttämättä tunnu sen kaiken työn arvoiselta.

Kiinnostaisi tietää, mitkä ovat teidän suosikkiherkkuja brunsseilla?

Related Post

11 comments on suloinen sunnuntaibrunssi

 1. Nam hyvän näköistä.
  Vinkkinä meille laiskoille muuten: Purkkicroissantteja enemmän suosittelen ainakin Rainbowlla myynnissä olevia pakastecroissantteja. Paljon parempia ja kuohkeampia.

 2. Näyttää aivan ihanalta! Hauskaa, että teilläkin on crostataa Suvin ohjeilla, mäkin tein sitä sunnuntaina! Se on kyllä hyvää. 🙂 Tää maanantai ei tosiaankaan tunnu yhtä hehkeältä, mutta onneksi oli ihana viikonloppu, jota muistella!

 3. Ne Rainbown on niiin paljon parempia, niissä ei ole sitä teollisen pistävää sivumakua kuten niissä purkkiversioissa. Suosittelen!

 4. Taru, itse asiassa söimme juurikin lauantaina tuollaisia pakastecroissantteja, taisivat olla Pirkan. Olivat kyllä tosi hyviä, mulla oli tarkoitus tarjota juurikin niitä sunnuntainakin, mutta en löytänyt kaupasta kuin purkkiversioita 🙂

  Saija, ihania kuvia oli teidän brunssilta! Tuo crostata on aivan ihanaa, ja suhteellisen helppo tehdäkin 🙂 Vaikka sunnuntainakin oli sumuista ja harmaa keli, niin se ei muuten tuntunut läheskään niin ankealta päivältä kun maanantai.. Tämä ikuinen sadekeli on vain aika masentavaa 🙂

  Nna, me testattiinkin niitä aiemmin, hyviä oli!

  anonyymi, mulla ei ollut siellä mukana kameraa, joten ei ole kuvia, joten ei oikein mitään postattavaakaan 🙂 Mutta oli ihan mielettömän kivaa ja oli hauska nähdä kaikkia blogikollegoita. Kiitos kaikille lukijoille jotka äänesti mua lukijoiden suosikkityyliblogiksi 🙂

  hakari, niitä on jo testattukin, mutta tosiaan mulla ei ollut kun noita purkkiversioita saatavilla 🙂 Purkkicroissantit sopii ehkä paremmin täytettyihin sarviin etc.

  Jenni, pitää järjestää useammin tällaisia harmaiden päivien piristysbrunsseja! Oli hauskaa 🙂

 5. Hyvä idea tuo kotibrunssi! Mun ja ystäväni piti mennä Samujin Samplen jälkeen brunssille johonkin siihen viereen, mutta ei oikein mitään noin ihanaa löytynyt…

  ps. huomasin sutkin tuolla myyjäisissä, tarttuiko mukaan mitään ihanaa? 😉

 6. valpur, me brunsseiltiin jo ennen myyjäisiä, tosin tultiin syömää jämiä vielä samujin jälkeenkin 😉 Päivä ei voi mennä kovin huonosti jos siihen kuuluu samujin shoppailua isoilla alennuksilla ja herkullista brunssia hyvässä seurassa 😀

  Sample salesta lähti mukaan valkoinen teeppari ja yhdet kengät, joiden hankkimista olen miettinyt ihan normihintaisenakin. En voinut myöskään vastustaa halpoja kankaita, ja niitä ostin myös jonkun verran.. Tulevat varmasti näkymään täällä blogissa vielä 🙂

 7. Mä suosittelen myös niitä Pirkan pakastecroissantteja! 🙂 Ja näyttääpä noi Marimekon lautaset upeilta. Onko ne ollut käytössä ok? Mulla on pelkkää Teemaa, tylsää.

 8. Mikko, mä olenkin paistellut niitä pirkan croissantteja nyt muutamana aamuna, hyvin toimii! 🙂 Teema voi olla ehkä tylsä, mut ne voi olla kyllä kestävämpiä mitä nuo marimekon. Mulla on niitä pieniä suorakaiteen mallisia lautasia, ja jokaisessa niissä on pieni halkeama reunassa, ei kovin kiva. Isommat lautaset ovat kyllä pysyneet onneksi ehjänä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *