vuoden parhaat diy-projektit

Tein vuosi sitten kollaasin vuoden 2012 toteutuneista ja blogiin kuvatuista diy-projekteista. Niitä oli yhteensä 24, ja silloin uumoilin että tätä tahtia olen vuoden päästä myymässä naistenmessuilla huopahattuja. Niin ei kuitenkaan käynyt, sillä sama tahti ei ihan jatkunut – tämä vuosi on ollut paljon laiskempi kaikenlaisten käsitöiden ja ompelusten suhteen. Mutta ei tässä ihan toimettomana ole maattu, kyllä tuonne diy-tagin alle on tämänkin vuoden aikana ilmestynyt uusia postauksia ihan kivasti. Tässä koottuna omia suosikkejani, mistä sinä pidät eniten?

1. Pienet nahkalaukut. Toinen sai särmää metalliketjusta, toisessa taas yhdistettiin kolme pussukkaa yhteen Célinen Trio bagin inspiroimana. Tuo metalliketjuinen päätyi itse asiassa pikkusiskolleni, mutta “trio bag” on ollut mulla aika aktiivisessa käytössä. Tutoriaalit laukkuihin täältä ja täältä.

2. Kukkamekot. Rakastan Libertyn kankaita, ja onnekkaana sain ostettua niitä edullisesti keväällä Samujin sample salesta. Kankaista syntyi kaksi mekkoa: kukallinen maksimekko ja lähes sama malli sinisenä, lyhyempänä ja napeilla varustettuna. Molemmat mekot olivat koko kesän ahkerassa käytössä ja ovat varmasti sitä myös tulevina kesinä.

3. Huopapallerot. Ensin yksinkertainen pannunalunen ja seuraavaksi sitten matto. Huovuttaminen on aikaavievää puuhaa, siksi luulen, että minusta ei koskaan tule huovuttajahörhöä. Mutta saatan kuitenkin ajan mittaan lisäillä palloja tuohon mattoon.

4. Neuleprojektit. Olen neulonut tänä vuonna enemmän kuin varmaan koskaan elämässäni. On syntynyt tänne blogiinkin kuvatut pipot, lapaset ja lisäksi ainakin yksi lahjakaulaliina ja massiivinen torkkupeitto.

5. Pörrövaatteet. Pörrötakki on ehkä hienoin vaate mitä olen itse onnistunut tekemään. Olen sen valmistumisen jälkeen käyttänyt sitä joka päivä. Pörröpaidan annoin pikkusiskolleni joululahjaksi, saatan tehdä vielä itsellekin samanlaisen, koska kangasta on vielä reippaasti jäljellä.

6. Koti. Uuteen kotiin itse tehty ruokapöytä on varmaan vuoden paras ja ahkerimmin käytössä ollut diy-projekti. Myös itse taiteiltu vaaleanpunainen taulu on tuonut paljon iloa – jos joskus kyllästyn sen vaaleanpunaiseen sävyyn, voin maalata päälle jotain muuta.

Related Post

5 comments on vuoden parhaat diy-projektit

  1. Itse tehdyt jutut ovat parhaita. Olen itsekin aikamoinen diy-tyyppi, mutta tällä hetkellä (ihana!) kouluni vie kaiken vapaa-aikani. Löysitkö siis pörrökankaankin Samujin sample salesta? En tiennyt, että siellä on kankaitakin myynnissä, täytyy ensi kerralla suunnata paikan päälle. Olivatko kankaat minkä hintaisia?

  2. Todella kivoja juttuja. Tuota triobagia en ole vielä tehnyt mutta kyllä sekin vielä valmistuu kunhan saan aikaiseksi. Ihanaa uutta vuotta sinulle.

  3. heinis, kiitos! Idea on siis saatu Celinéltä, jolla on tuollainen trio bag valikoimissaan.

    Kedonkukka, pörrökangas on samujin sample salessa, siellä on aina välillä myynnissä kankaitakin. Hinnat olivat ainakin ostamissani kankaissa 10e/metri.

    Nelli, kiitos! Triobag oli loppupeleissä aika nopea tehdä, neppareiden ompelu taisi olla työläin vaihe. Tsemppiä diy-projekteihin 🙂

  4. Muistatko missä kuussa teit noita huovutuspalloja tai milloin olet niistä kirjoittanut tai laittanut kuvia? Tsekkaisin mielelläni koska minulla on myös huopapallomattoprojekti meneillään, enkä ole törmännyt vielä keneenkään muuhun itseni lisäksi, joka olisi itse käsin tehden ryhtynyt tähän urakkaan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *