ehkä hiukan turhamaista

Olen haaveillut jo monena talvena peräkkäin soreleista tai jostain muista lämpimistä ja käytännöllisistä talvikengistä. En ole ilmeisesti haaveillut kuitenkaan tarpeeksi, sillä en edelleenkään omista soreleita. Sen sijaan omistan aika monet korkeakorkoiset nilkkurit. Ostan herkemmin “kun ne olivat niin kauniit” kuin “kun ne olivat niin käytännölliset” perusteella. Haluan kyllä mukavuutta, korkokenkienkin täytyy olla laadukkaat ja hyvät jalassa – mutta kun laitetaan talvisaappaat ja sirot korkkarit vierekkäin, valitsen korkkarit. Ehkä hiukan turhamaista.

Laitoin nämä kuvan nahkapohjaiset nilkkurit jo kerran jalkaani, vaikka en ollut ehtinyt käyttää niitä vielä suutarilla. Virhe. Meinasin liukastua jokaisella askeleella ja hiekoituskivet jättivät ilkeät jäljet pohjiin. Maltti olisi ollut valttia, mutta muistaapa tuonkin taas hiukan paremmin. Vien siis kengät kiltisti pinkomoon kumipohjien laittoa varten ja sen jälkeen uskallan tepastella niillä talviolosuhteissakin.

ps. joku kysyi other storiesin kenkien mitoituksesta, mielestäni koot ovat vähän pienempiä. Käytän yleensä kokoja 39-40, nämä kengät ja muutkin samasta putiikista ovat kokoa 40 ja silti hyvin napakan tuntuisia.

kengät & other stories

Related Post

7 comments on ehkä hiukan turhamaista

 1. Kauniit! Mutta täytyy kertoa oma mielipiteeni käytännöllisistä talvikengistä. Haluan ehdottomsti pitää jalkani lämpöisinä talvella, ja käytän Dr Martenseja. Niihin mahtuu villasukat ja näyttävät mielestäni tylikkäiltä :–) Soreleita en ikimaailmassa kelpuuttaisi jalkaani..

 2. Peeta, mulla ei ole Martenseja, mut mulla on yhdet sellaiset nauhanilkkurit, joihin mahtuu villasukat ja ne onkin lähimpänä järkeviä talvikenkiä mitä mulla on 🙂 Ei täällä niin arktiset olosuhteet ole, että sorelit olisivatkaan välttämättömät 🙂 Niitä ei kyllä voi sanoa kauniiksi kengiksi millään..

 3. Kertakaikkiaan!!! Mistä paljonko…No en vielä ehkä voi keskittyä riittävästi kaheksun tekemiseen korkkuukengillä. Ps. jos hankit pakon edessä matalat kengät, niin Merrellin -nykyään n 170-200 e maksavat- nirunarukengät ovat rakkaat, niitä on mustia ja nahan värisiä ja tumman ruskeita. Itse ostin satasella alesta 2 v sitten.

 4. mä kuulun taas just siihen porukkaan, joka ei ymmärrä ulkonäön menevän käytännöllisyyden edelle 😀 Töissä käytän sisäkenkiä, joten kovilla pakkasilla ulkona jalassa on yleensä sorelit tai kuomat. En muuten tarkene millään odotella bussipysäkillä tai kävellä pidempään kuin 2 minuuttia. Mulla on yleensä myös toppahousut farkkujen tai sukkisten päällä (jos on hame-/mekkopäivä). Pikkupakkasilla toki pärjää muutenkin, mutta viime aikoina on lähinnä ollut sitä -15 tai kylmempää.

 5. Täysin päinvastainen kokemus & other storiesin kenkien koo'oista. Ovat olleet minulla normaalia isompia.

 6. Markkis, kengät other storiesilta, hintaa oli alle viisikymppiä alen jälkeen. Mulla on muutamat matalat kengät kyllä, mutta korkokenkiin ihastuu helpommin 🙂 Kiitos tuosta merrelin vinkistä!

  elina, multa puuttuu kyllä välillä järki kokonaan tässä pukeutumisasiassa, sen voin myöntää 😉 mutta pukeudun aina fiiliksen mukaan ja aina sää ja fiilis ei ole ihan samaa mieltä. Mutta mukavuus on kyllä tärkeää, ja käytän kyllä paljon myös matalia kenkiä, ja kovilla pakkasilla laitan villasukan mukaan 🙂 Toppahousuihin en ihan kykene, vaikka ne olisivat kyllä kätevät 😉

  Marsu, näinhän se menee, loppupeleissä ei auta muuta kuin kokeilla itse ja tilata/sovittaa ja katsoa mikä koko itselle sopii parhaiten. Mulla on kokemusta vain kaksista &os-kengistä, joten kovin luotettevana arviona tuota ei voi pitää 🙂

 7. Hei, kivat kengät. Itsellä parit &os kengät ovat olleet normaalia pidemmät, mutta sitten taas toisaalta kapeat. Normisti käytän 39-40,heidän kengissään 39 on tippunut melkein jalasta. Nilkkurit jne. Pysyisivät varmaan helpommin jalassa kuin korkokengät, joissa oikea koko on tosi tärkeä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *