chocolat

Helmikuun lempieväät: mantelimaitoon tehty kaakaojuoma ja raakasuklaasnickersit. Löysin snickers-ohjeen Jolien blogista, ja voin sanoa että lopputuloksesta tuli ehkä herkullisin raakasuklaaherkku, mitä olen koskaan syönyt. Maapähkinöiden, toffeen, nougatin ja suklaan yhdistelmä on vain kertakaikkiaan vastustamaton. Snickersien valmistus ei ollut kovin vaikeaa, mutta sitäkin hauskempaa, siinä tunsi olonsa melkein taitelijaksi patukoita muotoillessaan. Ja onhan se aika kova sana tarjoilla vieraille itsetehtyjä snickers-patukoita, ainakin minun koemaistajat tykkäsivät näistä kovasti.

Kaakaojuoma syntyy yksinkertaisesti lämmittämällä mantelimaitoa, johon lisään raakakaakojauhetta. Maustan fiiliksen mukaan, yleensä hunajalla, aitovaniljajauheella ja kanelilla. Päälle voi raastaa vähän raakakaakomassaa. Parasta kaakaota tulee itsetehdystä mantelimaidosta, mutta kaupan versiokin kelpaa ihan kivasti.

Related Post

4 comments on chocolat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *