ruusuja ja neilikoita mekossa

Viime viikot ovat olleet hyvin kiireisiä, eikä asukuvia ole tullut räpsittyä. Näistäkin kuvista on jo useampi viikko aikaa, mutta mikään ei estä julkaisemasta niitä nyt. Noita kuvia ottaessa kello oli jotain viiden ja kuuden välillä, ja aurinko laski parhaillaan. Nyt seiskan jälkeen ehtii vielä hyvin nauttimaan valoisasta iltakävelystä – ihanaa! Auringosta saa hurjasti energiaa kevätkiireisiin.

Samuji Drops-malliston mekossa on ihana keväinen kukkakuosi ja naisellinen malli. Yleensä mun kukkamekot ovat a-linjaisia tai vähintään hiukan kellohelmaisia, harvemmin tällaisia tulppaaninmallisia – piristävää vaihtelua. Kirjavaa kuosia haluaa mielellään tasapainottaa jollain neutraalilla värillä, kirpputorilta vuosia sitten löytynyt Benettonin harmaa villatakki sopii tähän tarkoitukseen paremmin kuin hyvin.

mekko / dress Samuji
kengät  / shoes Acne
neuletakki & laukku / cardigan & bag secondhand

Kuvat: Jenni Rotonen / Pupulandia

Related Post

12 comments on ruusuja ja neilikoita mekossa

 1. Ihana mekko, tuo tulppaanimalli onkin tosi virkistävä! Mulla olis ihanaa ruusukangasta, ja oon pohtinut että minkämallisen tekisin. Toisaalta mulla ei oo täydellistä kellohelmaistakaan kukkamekkoa… 8)

 2. Olen miettinyt, että mikä noissa Samujin mekoissa on hänen omaansa, kun Liberty-printit ovat kuitenkin niin silmiinpistävästi Libertyä?

 3. Anniina, a-linjaisia ja kellohelmoja tulee kyllä varmaan enemmän käytettyä, mutta kyllä tämä kapea malli on todella kivaa vaihtelua 🙂 Ehkä jos ompelisin itse, niin tekisin kuitenkin levenevän helman. Siinäpä sitten miettimistä 😀

  Milja, voi kiitos! Ihana kuulla 🙂 Olen tarkoituksella jättänyt täältä blogista ns. henkilökohtaisemmat asiat pois, enkä osaa kuvitella itseäni kirjottamassa noin henkilökohtaista kirjoitusta mikä tuo antamasi esimerkki oli 🙂 Mutta olen kyllä miettinyt, että jonkulaisen “faktoja minusta”-postauksen voisin kyllä tehdä 🙂 Kiitos postausideasta!

  anonyymi, käsittääkseni vaatemerkit harvoin suunnittelevat & valmistavat itse kankaatkin (poikkeuksena esim. marimekko). Libertyn kuoseja näkyy taas monilla muillakin merkeillä kuin Samujilla, Libertyllä ei itsellään ole tarjolla sitä vaatepuolta juurikaan.
  Eli onko vaatesuunnittelu mielestäsi pelkästään kankaan suunnittelua? Taitava suunnittelija osaa valita mallistoonsa kauniit materiaalit ja kankaat, ja suunnitella mallin, jossa kangas pääsee oikeuksiinsa. Minusta on ihanaa, että Samuji tekee aika ajoin tällaisia kivoja pieniä printtimekkomallistoja, joissa käytetään myös välillä Libertyn ihania kankaita.

  Esimerkiksi kun tein itse mekon libertykuosista, niin en osannut ottaa oikein huomioon sitä, miltä kuvio näyttäisi valitsemassani mallissa. Lopputuloksesta tuli ihan kiva itsetehdyksi, mutta kuitenkin aika omituinen 🙂

 4. Tulee mieleen paljonkin vaatemerkkejä, jotka ovat itse suunnitelleet kankaansa, esimerkiksi Laura Ashley tai Jackpot. Kun Niken lenkkareihin otettiin Liberty-kuosi, niitä markkoitiin Libertyn ja Niken yhteistyönä. Samujin mekot ovat päälläsi tosi kauniita, mutta niiden kaavoitus on melko yksinkertainen ja itse kyllä näen niissä enemmän Libertyä.

 5. Lusikka, voi kiitos! 🙂

  anonyymi, nämä Samujin pienet printtimekkomallistothan ovat yleensä varsinaisten mallistojen ulkopuolelta – kun ensimmäinen Samujin printtimallisto julkistettiin muistaakseni syksyllä 2011, niin sitä markkinoitiin nimenomaa Samuji x Liberty art fabrics-mallistona. Nyttemmin näissä pienissä printtimallistoissa on myös muitakin kuin Liberty-printtejä. Mä itse arvostan yksinkertaisuutta ja toimivia simppeleitä malleja, joten arvostan sitä, että tällaisia monikäyttöisiä koruttoman mallisia mekkoja tehdään kauniissa printeissä – Libertyltä itseltäänhän niitä simppeleitä ja kauniita mekkoja ei edelleenkään saa. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *