21: kolme yötä jouluun

Hupsista, pari kalenteriluukkua jäi avaamatta täällä blogin puolella. Eilen ja toissapäivänä en vain yksinkertaisesti ehtinyt blogin tai koneen ääreen. Mutta lapsuudessakaan avaamatta jääneet kalenteriluukut eivät olleet välttämättä huono asia, päinvastoin: sittenhän sai avata monta luukkua yhdellä kertaa. 21. luukusta löytyykin kolme pientä kivaa juttua yhdessä postauksessa:

1. Pidettiin tänään pientä joulubrunssia hyvien ystävien kesken. Pientä, koska en oikein jaksanut panostaa, keitettiin riisipuuroa joka oli ihan sairaan hyvää ja juotiin kahvia ja glögiä. Lisäksi tein torttuja, josta lisää kohdassa kolme. Hetki ennen puuronsyöntiä ulkona alkoi sataa lunta. Tuntui ihan satumaiselta, tässä me nyt syödään riisipuuroa, kuunnellaan joululauluja ja hiljaa leijaa maahan hiutaleet.

2. Me lähdetään huomenna Ouluun jouluksi. Oon saanut aika paljon kukkia tässä joulun alla, joista tuo lilja-eukalyptuskimppu yks suosikki. Annoin kukat ystäville jotka viettää pyhät Helsingissä, muuten olisivat vain kuihtuneet reissun aikana. Nyt koti tuntuu vähän alastomalta, kun ei ole mitään leikkokukkia missään.

3. Törmäsin Musla-blogissa mahtavaan paniikkitorttureseptiin. Olen tehnyt paniikkitorttuja itse jo vuosia niin, että valmiit voitaikinapalat päällystetään maustetulla tuorejuustolla / rahkalla ja päälle laitetaan persikanpala. Hyviä! Mutta nämä olivat vielä parempia ja ihana jouluisiakin. Kaupan voitaikinaa, tuorejuustoa, fariinisokeria, omenalohkoja ja kanelia. Suosittelen – jouluinen maku ja raikkaampi vaihtoehto sille perustortulle (mitkä hyviä myös!).

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *