5: hyvän olon suklaata


Joulun alla tulee syötyä aika hurjat määrät suklaata, ja yleensä jo hyvissä ajoin ennen jouluaattoa tuntuu siltä ettei halua enää ikinä elämässään nähdä yhtäkään konvehtia. Onneksi on olemassa paljon vaihtoehtoja noille perinteisemmille maitosuklaille: ihanat tummat suklaat ja raakasuklaat, joista pari palaa riittää maksimaalisen suklaanautintoon ja siitä ällöähkystä ei ole tietoakaan. Itse olen erityisen ihastunut raakasuklaaseen, jota teen välillä itse, mutta aika usein ostan kaupasta, valikoima on nykyään sen verran hyvä.

Sain lovechockin raakasuklaita maisteltavaksi – täysin luonnonmukaisista raaka-aineista käsin tehdyt suklaat veivät ainakin minun kielen mennessään. Seitsemästä eri makuvaihtoehdosta löytyy varmasti itselle sopiva vaihtoehto, oma suosikkini goji/orange sopi ainakin päiväkahvin kaveriksi. Viidennen kalenteriluukun kunniaksi haluaisin lähettää jollekin teistä myös näitä herkkuja maisteltavaksi, uskoisin että sieltä ruudun takaa löytyy yksi jos toinenkin raakasuklaan ystävä.

Arvonta: oletko raakasuklaan ystävä vai suositko enemmän perinteistä fazerin sinistä? Jätä vastauksesi ja sähköpostiosoitteesi kommenttiboxiin 16.12 mennessä, ja voit voittaa itsellesi Lovechock-suklaapatukoita. Voittaja saa kotiovelle toimitettuna yhteensä kuusi eri makuista suklaapatukkaa: almond/fig, mulberry/vanilla, cherry/chili, pure/nibs, goji/orange ja pineapple/incaberry. Herkuttele jouluaika ilman ähkyä, anna suklaapatukoita lahjaksi tai järjestä vaikka pieni suklaatasting kaveriporukan kesken.

*suklaat saatu blogin kautta

Related Post

73 comments on 5: hyvän olon suklaata

 1. Olen yrittänyt opetella syömään vain raakasuklaata ha totutella sen makuun, sillä siitä tulee vain niin paljon parempi olo.

  En kuitenkaan pysty aina vastustamaan perussuklaata, varsinkin jos siihen mitenkään liittyy minttu!

  Minttusuklaa kaikissa muodoissaan on heikkouteni! ❤

 2. Ehdottomasti raakasuklaan ystävä! Vegaaniuteni takia maidolliset suklaat eivät mieleenikään tule eivätkä ne edes suklaalta maistu, mietoja kun ovat. Niin ja sokerisia, äklön makeita.

  Raakasuklaat taas ovat täyttä ja tuhtia tavaraa, joista makua ei puutu! 🙂

 3. Mukana ollaan 🙂 Raakasuklaata pyrin aina ostamaan/tekemään, jos suklaata tekee mieli. -JL

 4. En olekaan maistanut noita enkä raaskinut ostaa, mutta kaikki ovat niitä hehkuttaneet, niin niiden on pakko olla tosi herkullisia! Suklaista itsenäisyyspäivää! Ja olen mukana arvonnassa 🙂 siiri.autio@gmail.com

 5. Raakasuklaa on hyvää, mutta niin myös fazer. Raakasuklaasta ei tule suklaapöhnää, mutta on myös kalliimpaa. Siispä harvoina suklaapäivinä tartun tuohon tuttuun siniseen.
  Arvontasuklaat maistuisivat varmasti!

 6. suosin fazerin punaista ja yleensä mahdollisimman vaaleaa suklaata. Onnistuisinkohan pettelemaan tummansuklaan tykkäämisen. Raakasuklaata en ole koskaan maistanut.

 7. Mua vähän nolottaa, sillä en ole vielä koskaan maistanut raakasuklaata… Nyt on menossa vuosittainen joulunaluskarkkilakko eli syön karkkia seuraavan kerran vasta aattona, olisipa kiva päästä maistamaan jotain ihan uutta. 🙂 Ja vaikkei tässä nyt onni suosisi, niin karkkilakon jälkeiseen aikaan on kyllä vihdoin hankittava raakasuklaata sen tavallisen rinnalle!

  jose miuku ajastaika.com

 8. Sekä raakasuklaata että perinteistä – sopivassa suhteessa. Minusta myös suklaa-asioissa on olla parasta olla olematta ehdoton. Tosin nykyään tekee melkein useammin mieli raakasuklaata, suosikkini on Goodion violetti ja vaaleansinikääreiset raakasuklaat. Plus goodion pakkauskuviointi on yksinkertaisen hurmaava! :–)

 9. Rakastan suklaata sen eri muodoissa, mutta raakasuklaasta minulla on liian vähän kokemusta- mielelläni maistelisin! 🙂

 10. Suklaa menee kyllä ihan jokaisessa muodossa, mutta ehkä enemmän olen vielä toistaiseksi perinteisen suklaan ystävä. Raakasuklaakin on herkkua, siihen on tullut viime vuosina tutustuttua enemmän. 🙂

  sopeutuja(at)hotmail.com

 11. Ois kiva päästä maistelemaan, en oo vielä ikinä maistanu hyvää raakasuklaata, tai liian karvaista on maistunut ne joita oon maistellut.. Luulisin että voisin tykätä kuitenkin, tummasta suklaasta tykkään kyllä paljon, ja menee perussuklaatki vaikka onhan ne vähän makeita…

 12. Tumman suklaan ystävä täällä. Luulen että minusta voisi kuoriutua raakasuklaan rakastaja, kun vaan antaisin itselleni mahdollisuuden. Osallistun siis arvontaan!

 13. En ole tainnut vielä maistaa raakasuklaata, joten en osaa sanoa. Muuten kyllä mikä tahansa suklaa kelpaa :). Eniten tykkään minttusuklaasta.
  Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

 14. Mikään ei voita hyvää raakasuklaata, mutta ihan yhtälailla voisin syödä sitäkin koko levyllisen tai useita patukoita. Pari palaa ei tosiaan riitä suklaanhimoon.

  amanda.nousiainen(at)hotmail.com

 15. Venla, minä kerran tein joulun alla ja maistoit, kuten muutkin, mutta niille lähinnä naureskeltiin. Ne ei vissiin ihan onnistunut. Hyvä suklaa menee aina. Olisi mukava ruveta himoitsemaan terveellistä raakaauklaata. -Ems

 16. Oih, parasta on juurikin raakasuklaa ja jos tavallista suklaata, niin sitten mahdollisimman tumma versio. Ei liian makeaa saa olla missään nimessä! Ihanat kuvat muuten!

 17. Oi todellakin osallistun! Olen suklaan suuri ystävä, ja raakasuklaa on (väittäisin) jopa parempaa kuin perinteinen tumma. Etenkin kun olen nyt yrittänyt välttää maitotuotteita ja sokeria, nämä olisivat opiskelijabudjettiin todella kiva joululisä 🙂

 18. Ai että, nyt ois kiva voittaa! Oon nimittäin aikonut tutustua raakasuklaiden maailmaan. Viimeksi kaupassa käydessä pyörittelin raakasuklaantekopakettia, mutta en sit uskaltanut ostaa kuitenkaan, koska oli niin kallis ja moni on haukkunut niitä pahoiksikin. Maistelu ois siis tosi jees! tiina.ylisirnio(at)gmail.com

 19. Eipä taida olla Pazerin sinisen voittanutta, mutta toki antaisin mahdollisuuden tällaisille herkuille – hyvältä ainakin näyttää ja kuulostaa! 🙂
  Toivotaan siis parasta! -t (tiimanttiätgmail.com)

 20. Suklaa ja kahvi ovat lyömätön setti ja jo pidemmän aikaa olen miettinyt, miltä raakasuklaa mahtaisi kahvin kaverina maistua. Messissä siis ehdottomasti!

 21. Sekä raakasuklaata että perinteistä – sopivassa suhteessa. Minusta myös suklaa-asioissa on olla parasta olla olematta ehdoton. Tosin nykyään tekee melkein useammin mieli raakasuklaata, suosikkini on Goodion violetti ja vaaleansinikääreiset raakasuklaat. Plus goodion pakkauskuviointi on yksinkertaisen hurmaava! :–)

  anna.ylimaunu(ät)gmail.com

 22. Olen nykyään raakasuklaan ja yleensäkin hyvän tumman suklaan ystävä. Muutos nykyiseen tilanteeseen tapahtui varsin vaivatta, ilman mitään luopumisen tuskaa. Enää ei vain tee mieli maitosuklaata tai valkosuklaata.

  Lovechockin suklaita ajattelinkin testaavani seuraavaksi, ja voittopakettikin saa tulla mielellään ovelleni 😉

  tuomi.anna@gmail.com

 23. Molemmat menee, mutta ehkä viime aikoina on tullut enemmän kallistuttua raakasuklaan puolelle.

  rismira at gmail.com

 24. Mies tuppaa ostamaan meille daimia, itse en juuri suklaata ostele. Jos saan valita niin sitten mieluiten tummaa tai raakaa pähkinällä, mutta tarvittaessa muukin (paitsi halpis joulukalenterisuklaat ja marmeladikonvehdit) kelpaa.

 25. Raakasuklaata olen kerran maistanut, enkä liiemmin välittänyt. Mutta ainahan se on mausteista ja merkistä vähän kiinni, joten en ole luovuttanut vielä! (:

 26. Pidän enemmän tavallisesta Fazerin sinisesta, mutta olen maistanut raakasuklaatakin ja se oli parempaa kuin odotin.
  s.kansakoski(at)luukku.com

 27. En ole koskaan maistanut raakasuklaata, siksikin arvonta kiinnostaa. Fazer keikkuu kovasti itselläni TOP5 listassa, mutta sinne yltää myös Norjalainen suklaa.

 28. Raakasuklaakokeilut ovat rajoittuneet tähän asti tahan yhteen suklaalevyyn. Jotenkin sitä ajautuu aina niin helposti sinne Fazer/Marabou-linjalle huomaamattaan..

 29. Nykyään osaan arvostaa raakasuklaata aivan uudella tavalla, ennen kävi vaan tutut normisuklaat ja raakasuklaat tuntuivat kaikki liian tunkkaisilta ja kummallisilta.

  Ehkä iän ja totuttelun myötä sitä on alkanut tajuta raakasuklaan mahtavuuden. Se ei ole ällömakeaa, maut tulevat esiin aivan eri tavalla ja usein pari palaakin riittää, eikä tarvitse välttämättä vetää niitä törkeitä suklaaähkyjä, jotta makeanhimo laantuisi. (krhmn tai no joskus kyllä lähtee käsistä raakasuklaankin kanssa, heh!)

  Raakasuklaa on ihanaa! Oi kun noita makuja saisi maistella jouluna! Mukana arvonnassa ollaan! :—)

  jeminasormunen@outlook.com

 30. Sekä raakasuklaa että perus-Fazerit maistuvat kyllä silloin tällöin. 🙂 Suosin kuitenkin enemmän raakasuklaata, siitä kun tulee niin hyvä olo ja sen valmistaminen on terapeuttista.
  ella.levon(a)hotmail.com

 31. Haluaisin kovasti maistaa raakasuklaata, samoin raakakakkua, mut kumpaakaan ei oo viel tullut maistettua. Ehkä vielä joku päivä. 🙂

  lotta.k2 (a) hotmail.com

 32. Raakasuklaata ei tule itse tehtyä eikä ostettua (no, eipä kyllä muutakaan suklaata), mutta mielestäni erilaiset suklaat on tarkoitettu erilaisiin hetkiin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *