arkeen palaamisen vaikeus

Varmasti kaikille hankalaa joskus, palaaminen arkeen loman jälkeen. Minulle erityisen hankalaa aina juuri joululoman jälkeen. Yleensä takana on työntäyteinen syksy, ja parin viikon joululoma menee hujauksessa. Tammikuinen pimeys ja kylmyys ajavat sohvalle ja viltin alle.

Erityisen hankalaa arkeen siirtymisessä on se, kun ei ole juurikaan sellaisia pakollisia menoja vielä näin alkuvuodesta, ainoastaan iso kasa asioita, jotka pitäisi hoitaa kotoa käsin. Opinnäytetyön kirjoittelua, kevään töiden suunnittelua, viimeisten rästitöiden loppuunsaattamista ja aikataulujen lukkoonlyömisiä.

Unelmissani arkeen palaaminen olisi lajia lempeä hivuttautuminen töiden pariin, mutta mukavuudenhaluisena ihmisenä saan harvoin mitään aikaiseksi tuolla taktiikalla. Olen tehnyt nyt tehtävälistat jokaiselle päivälle, ja kun jokainen päivän homma on tehty, on aikaa hetkeksi vaikka kahvikupposelle, uusimmalle trendille ja karvaturrin kanssa hengailulle. Keskityn hoitamaan asian kerrallaan ja yritän olla ahdistumatta työvuoresta. Ehkä tämä siis tästä pikkuhiljaa.

kashmirmekko Arela

Related Post

6 comments on arkeen palaamisen vaikeus

 1. Peppi, se on tuo aurinko mikä sen tekee! Kiitos 🙂

  Hurmioitunut, nimenomaa, jospa se tästä. Tsemppiä vuoden alkuun meille molemmille! 😉

 2. Tsemppiä arkeen palaamiseen! 🙂 TIlanne kuulostaa valitettavan tutulta..

  Saanko kysyä onko kuvissä näkyvä tilanne “luonnollinen” kahvi/teehetki vaiko kuvia varten lavastettu? 🙂

  Meille on nimittäin kavereideni kanssa tullut tavaksi lähetellä toisillemme huumorimielessä kuvia vaikkapa arkipäiväisestä aamupalatilanteesta sängyssä, jolloin mukana on milloin mitäkin härpäkkeitä leikkokukista hajuvesien ja korujen kautta koivun oksiin. 😀

  Aihe tuli mieleen tuosta kukkamaljakosta sängylläsi. Tarkoitus ei ole millään tapaa loukata sinua, onhan nuo somistukset tuttuja monilta tunnetuilta Instagram-käyttäjiltä ja bloggaajilta.

  -Maria

 3. venla, käydään ihmeessä! 🙂 Siellä on nyt alessa vaikka mitä ihania juttuja, kannattaa tsekata nettikauppa.

  anonyymi, kiitos! 🙂

  Kuvan kahvihetki oli luonnollinen siinä mielessä että ihan oikeaa kahvia join enkä keittänyt sitä pelkästään kuvia varten – ja juon kyllä usein kahvia sängyssä lehtiä selaillessa jne. Mutta en mä kyllä yleensä nosta kukkamaljakkoa sänkyyn kahvinjuontia varten, se pitikin siirtää tuohon sivupöydälle koiran hypättyä sänkyyn 😉

  Mun kuvat on jollain tapaa somistettuja usein, ja naureskelen kyllä itsekin noille kukille sängyssä tms. ja saan myös lähipiiriltäni kuulla paljon tästä, etenkin aterioiden ja kattausten kuvaamisesta 😀 Luulen että iso osa lukijoista tiedostaa että tämäntyyliset fiilistelykuvat on jollain tapaa lavastettuja ja toimii sen tietyn tunnelman välittäjänä eikä niinkään realistisena kuvauksena 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *