aamupalavinkki: smoothiekulho

Joko teille kaikille smoothiekulho on ihan vanha juttu? Itse päädyin testaamaan tätä aamiais/välipalaherkkua ensimmäisen kerran vasta hiljattain, ja ihastuin ideaan täysin. Tykkään raikkaista ja kevyistä aamupaloista, mutta pelkkä smoothie ei kyllä saa ihan vatsaa kylläiseksi. Smoothiekulhon idea on se, että smoothiesta tehdäänkin vähän paksumpaa ja se syödään lusikalla kulhosta erilaisten täytteiden kera. Vähän kuin puuro tai jugurtti, mutta ilman mitään viljaa tai maitotuotetta. Ja kiva lisä on tietenkin se, että näistä saa helposti tosi herkullisen näköisiä – visuaalisuus on ainakin mulle varsin tärkeä osa ruokaa.

Ohjeita smoothiekulhon tekemiseen on varmasti yhtä paljon kun on smoothiereseptejäkin, eli lähes kaikkea voi blendata sekaisin oman mielen mukaan. Tärkeää on jättää nestemäärä vähäiseksi ja käyttää vaikka pakastettuja marjoja / banaania, että smoothiesta tulee tarpeeksi paksua.


Kourallinen baby-pinaattia / lehtikaalta
lusikallinen chiasiemeniä
puolikas pakastettu banaani
1.5 dl pakastemarjoja valintasi mukaan
1 dl mantelimaitoa tai muuta haluamaasi nestettä
makeutusta halutessasi (itse en kaivannut tähän lisämakeutta)
päällisiä fiiliksen mukaan, esim. banaania, hedelmiä, marjoja, siemeniä, granolaa, kookoslastuja..

Ohjeesta tulee yksi iso kulhollinen. Blendaa ensin babypinaatti / lehtikaali, chia-siemenet ja mantelimaito smoothieksi, lisää sitten jäinen banaani ja marjat, kunnes tuloksena on pehmeä seos – tosin tämä syödään lusikalla, joten pienet yllärit eivät haittaa. Smoothieseoksen pitäisi olla sen verran jämäkkää, että sitä pystyy vaivatta lusikalla syömään ja täytteet pysyvät päällä. Lisää täytteet, asettele ne hauskasti tai heitä taiteelliseksi keoksi smoothiekulhollisen päälle ja nauti.

Related Post

4 comments on aamupalavinkki: smoothiekulho

  1. Onpa sinulla ihanat sivut , eksyin blogiisi kun hain laatikkopuseron mallia. Kevään odotusta sinulle!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *