viikon suositukset

Viikon suositus: veriappelsiinit. Ovat niin järjettömän hyviä, ettei voi vastustaa. Olen silmäillyt muutamia veriappelsiinia sisältäviä reseptejä, mutta olen syönyt tai juonut kaikki hedelmät ennen kuin ehdin kokeilla mitään. Syön nuo punertavan makeat appelsiinit ihan sellaisenaan tai puristan käsin mehuksi. Haaveilen hiljaisesti mehustimesta, vaikka vierastankin kaikenlaisia ylimääräisiä kodinkoneita, meiltä ei löydy edes kahvin-tai vedenkeitintä.

Toinen suositus: satokausikalenteri. Sain seinäkalenteriversion veljeltäni joululahjaksi, ja millainen aarre se onkaan ollut! Kaikkihan nyt tietää, että tomaatit ovat parhaillaan alkusyksystä, parsa keväällä ja sitrushedelmät talvella, mutta satokausikalenteri antaa laajan ja yksityiskohtaisen listan kotimaisista ja ulkomaisista kasviksista ja hedelmistä joka kuukaudeksi. Sen avulla saa vinkkejä ja ideoita raaka-aineiden käyttöön, ja tietääpä mikä maistuu milloinkin parhaalta. Ja sesongin mukaan syöminen on myös edullista ja ekologista.

// edit: tämä postaus omituisesti hävisi kuin tuhka tuuleen, ja jouduin kirjottaa sen uusiksi. Hassua.

Related Post

one comment on viikon suositukset

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *