mehukestit


Yksi onnenaihe elämässä: hyvät naapurit. Tai tosihyvät naapurit, joista osasta on tullut ihan ystäviäkin. Naapurit, joiden kanssa järjestetään taloyhtiön pikkujouluja, syysjuhlia ja istutaan kesäisin sisäpihalla yhdessä yömyöhään jutellen. Jotenkin sitä luulisi että tällainen lämminhenkinen yhteisöllisyys olisi Helsingissä harvinaista, mutta ainakin meidän taloon on sattunut jotenkin tosi hyvää porukkaa.

Viime sunnuntaina kyläiltiin yhden poismuuttaneen naapuriystävän luona mehukestien merkeissä. Monensorttisia raakamehuja, smoothieita ja hyvää seuraa – varsin toimiva konsepti. Kiva bonus oli se, että ystäväni uusi kaunis koti on varsin huikealla paikalla, ja olohuoneen ikkunoista avautuu näkymä suoraan merelle. Ei hassummat maisemat, varsinkaan auringonlaskun aikaan.


Kannoin oman korteni kekoon valmistamalla katkaraputäytteisiä avokadoja suolapalaksi: ihan mielettömän herkullinen makuyhdistelmä! Resepti on tuttu lapsuudestani: äitini teki näitä lapsuudessani aina sillon tällöin, kyse oli kuitenkin aika harvinaisesta herkusta (eikä siihen aikaan tunnettu vielä esikypsytettyjä avokadoja). Katkaraputäyte koostuu yksinkertaisimmillaan esimerkiksi turkkilaisesta jugurtista, huolella valutetuista ja kuivatuista katkaravuista, sitruunamehusta, tillistä ja ripauksesta suolaa ja pippuria.


Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *