Hauskaa vappua!

Huomenna koittaa toukokuu! Uskomatonta. En ole ehtinyt innostumaan keväästä samoin kuin aiempina vuosina, sillä olen tehnyt töitä aamusta iltaan. Edellisestä lomapäivästä on aikaa jo useampi viikko. Tänä iltana unohdan työt hetkeksi ja keskityn vain keväästä nauttimiseen.

Meidän vappumenuuseen kuuluu yleensä Kaartin kotikaupasta haetut pikkumunkit ja kotisima, vihreä parsa ja grilliherkut. Tänä vuonna leivoin myös tuollaisen vappukakun, jota tein viime viikon brunssillekin. Pavlova on mielestäni ihana ja helppo kakku, yleensä se tekee myös aina hyvin kauppansa. Vappuversion päälle tulee macaronseja, syötäviä kukkia ja mintunlehtiä.

Jos täältä löytyy lisäkseni joku toinenkin terveellisten drinkkien ystävä, niin suosittelen kokeilemaan keltaisen toukokuun väristä inkiväärijuomaa. Ohjeeseen törmäsin jo pari vappua sitten Virpi Mikkosen vanhassa Kiitos hyvää-blogissa. Vapun lisäksi tämä sopii mainiosti mihin tahansa kevät-tai kesäjuhliin.

inkivääritiiviste

iso pala inkivääriä (n. 15cm)
6 dl vettä
4 rkl hunajaa

Kuori ja paloittele inkivääri tehosekoittimeen. Lisää vesi ja hunaja ja sekoita vähintään 30 sekuntia. Laita seos suljettavaan lasipulloon tai purkkiin, ja laita tekeytymään vuorokaudeksi jääkaappiin. Tekeytymisen jälkeen sekoita seos uudelleen blenderissä, ja tämän jälkeen siivilöi seoksesta kuitumassa harson tai suodatinkankaan avulla niin, että kaadat nesteen kankaan läpi kulhoon ja koetat saada mahdollisimman paljon nestettä talteen. Säilytä tiivistettä lasipurkissa ja käytä sitä erilaisten juomien pohjana. Itse lisäsin sitruunaa, minttua ja kivennäisvettä – ihanan kirpeää ja raikasta!

Related Post

5 comments on Hauskaa vappua!

  1. Aah! Rakastuin sun blogiin ja tyyliin:) Sulla on muuten älyttömän hieno sohva, mistä olet ostanut sen?

  2. Laura, onneksi se myös maistui mielettömän herkulliselta! Suosittelen kokeilemaan inkiväärijuomaa, ihanan raikas! Hyvää vappua!

    anonyymi, ihana kuulla <3 Sohva on Ikeasta, mikä on aika yllättävää. Se mätsää niin hyvin meidän 50-luvun nojatuolin kanssa, että vois luulla tuon Ikeankin olevan jostain vuosikymmenten takaa alunperin..

  3. Niina, panostankin aina ulkonäköön ruokia tehdessä 😉 Mutta siis kyllä sillä maullakin on väliä! Pavlova vei ainakin myös kielen mennessään <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *