kakkukokeiluja

En ole mikään reseptienkehittelijä. Ruokaa teen yleenssä rennolla otteella ilman reseptejä, mutta leivonnaisissa olen syynään ohjeet tarkkaan, ei ole kiva aloittaa alusta pienen mittavirheen vuoksi. Ehkä yksi syy, miksi innostuin raakakakuista, oli se, että niiden suhteen epäonnistuminen tuntui olevan oikeasti hankalaa. Raakakakuissa ainesosat usein vain sekoitetaan keskenään tehosekoittimessa ja eikä ole pelkoa siitä, että kakku palaa tai jää raa’aksi sisältä, heh. Olen tähän saakka kuitenkin tehnyt kakkuni yleensä aina jonkin valmiin ohjeen mukaan, mutta nyt uskaltauduin kokeilemaan ihan omaa reseptiä!

Halusin kerroskakun, makupareiksi valikoituivat suklaa ja vanilja. Kakusta ei tullut esteettisesti niin kaunis kuin olisin toivonut, suklaakerrokset pääsivät värjäämään osaksi vaniljakerroksia, mutta lopputulos oli sen verran hyvänmakuinen ainakin omaan suuhuni, että uskallan tarjota reseptin tännekin. Tämä versio on ehkä hyvä raakakakku-aloittelijalle, koska ainekset ovat hyvin tavanomaisia, erikoisin taitaa olla raakakaakaojauhe, ja sitäkin saa nykyään ihan tavallisistakin kaupoista. Kerro jos uskaltauduit testaamaan!Vaniljasuklaa-raakakakku

Pohja

1 dl manteleita tai jotain muita pähkinöitä
10 kivetöntä taatelia
1 rkl kookosöljyä
1 rkl raakakaakaojauhetta
ripaus merisuolaa

Vaniljatäyte

2,5 dl liotettuja cashewpähkinöitä
1 tlk kookosmaitoa (vain se kovettunut osa)
1-2 rkl hunajaa
1 tl vaniljauutetta tai 2 tl aitovaniljajauhetta

Suklaatäyte

1 kypsä avokado
1 banaani
2 rkl raakakaakaojauhetta
1-2 rkl hunajaa

Käytä halkaisijaltaan pientä kakkuvuokaa, niin saat korkeamman ja näyttävämmän kakun ja enemmän kerroksia. Valmista ensin pohja: sekoita kaikki ainekset keskenään tehosekoittimessa ja taputtele massa kakkuvuoan pohjalle, laita kakku pakastimeen jäätymään. Valmista vaniljatäyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään tehosekoittimessa (cashewpähkinöitä täytyy liottaa vähintään tunti) ja ota kakkupohja pakkasesta ja valele päälle yksi vaniljakerros, ja laita kakku taas pakkaseen. Lopuksi sekoitetaan vielä kaikki suklaatäytteen ainekset keskenään – uuden kerroksen voi levittää edellisen päälle aina kun aiempi kerros on sopivasti hyytynyt pakkasessa. Kerroksia voi tehdä niin monta kuin aineksia riittää. Koristele tuoreilla marjoilla tai hedelmillä, itse käytin vaihteeksi kuivattuja marjoja, joita löytyy esimerkiksi punnitse & säästä-kaupasta.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *