Lammassaaressa

Säät ovat pysyneet aika vilpoisina siihen nähden, että nyt on jo toukokuun viimeinen viikko. Vuosi sitten tähän aikaan pystyi jo ottamaan aurinkoa vähissä vaatteissa, nyt käytän vielä iloisesti villapaitoja. Tuntuu hassulta kun on vielä lähes yhtä viileää kuin huhtikuussa, mutta luonto jo vihertää ja kukkii. Parasta juuri nyt on tuomen kukat ja niiden lumoava tuoksu.

Eilen hiukan epävakaasta säästä huolimatta teimme pienen retken Lammassaareen (tuomen tuoksun perässä tietty), joka sijaitsee Helsingin Viikissä. On uskomatonta, miten niin ihana paikka löytyy niin lyhyen matkan päästä Helsingin keskustasta. En ihmettele lainkaan, että miksi niin monet himoavat alueelta mökkiä – olisihan se aika hienoa päästä luonnon rauhaan parissakymmenessä minuutissa kotiovelta.

Pysähdyin kuuntelemaan pitkäksi aikaa satakielen laulua, tunnistin hirveän monta villikukkaa ja nautin kaikista äänistä, tuoksuista ja väreistä. Luonnossa hengailu tekee ihmeitä ihmiselle, metsässä on vain niin älyttömän helppo olla onnellinen ja tyytyväinen kaikkeen.

Related Post

one comment on Lammassaaressa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *