Tähtitorninmäellä

Eilen viettiin Helsingissä Roihuvuoren kirsikkakukkapuistossa Hanamia, eli kirsikankukkien katselemisjuhlaa. Juhlat, joiden pääjuttu on kukkien katseleminen, kuulostavat sellaiselta mihin itse ehdottomasti haluan osallistua. Olinkin ajatellut meneväni roihuvuoreen, mutta työt ja väsymys estivät suunnitelmani. Siellä kuulemma olikin kamala ruuhka, joten ehkä se oli vain hyvä.

Vietin sitten omaa pientä hanamia iltakävelyllä tähtitorninmäellä. Rakastan sitä puistoa, siellä kukkii aina keväällä ensimmäisenä ja se kukkii ihanasti läpi kesän. Mäeltä näkee tuomiokirkon, Uspenskin katedraalin ja meren. Se on täydellinen paikka iltakävelyille, aamukävelyille, piknikeille ja puistojuhlille. Ja löytyypä sieltä muutama kirsikkapuukin. Yhdessäkin on minulle tarpeeksi ihasteltavaa.

Related Post

2 comments on Tähtitorninmäellä

  1. Kirsikkapuut on kyllä niin ihania! Mää missasin Roihuvuoren kukinnan tänä vuonna puolitarkoituksella, sillä ehdin nähdä kukkia jo aiemmin keväällä muilla mailla, eikä se ryysis todellakaan houkuttanut, ja onneksi kotinurkiltakin Töölöstä löytyi useita kirsikkapuita. Suht tuoreena helsinkiläisasujana Tähtitorninmäen kukinta on mulle vielä uus vinkki, joten täytyy käydä tässä alkukesästä tsekkaamassa, vaikka sitten syreenien kukinta-aikaan.

  2. Inka, tähtitorninmäellä on vain pari pientä kirsikkapuuta, mutta sitäkin ilahduttavampaa 🙂 Kannattaa jokatapauksessa käydä tsekkaamassa tähtitornin puisto, siellä kukkii syreenit ja tuomet ihanasti myös.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *