Kesäkeittiössä: salviapasta

salviapasta

Kesällä ei tee mieli viettää samalla tavalla aikaa sisällä keittiössä kuin talvisin – tulee syötyä useammin ulkona, grillaitua sisäpihalla ja suosittua take away-lounaita, jotka voi kantaa mukanansa puistoon. Kun teen kotona ruokaa, on nopeus valttia. Salviapasta valmistuu nopeimmillaan 10 minuutissa ja vie yksinkertaisuudestaan huolimatta kielen varmasti mennessään. Salaisuus on varmaan tuossa reilussa voinokareessa.

salviapasta

haluamaasi pastaa (itse tykkään Vaelsan tuorepastoista)
reilu nokare voita
ruukullinen salviaa
1 luomusitruunan mehu ja kuorta
mustapippuria
parmesania

Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä al denteksi. Sulata voi pannulla, lisää salvia ja anna sen kuullottua hetki. Lisää pannulle raastettu sitruunan kuori ja mehu, hitusen keitinvettä ja lopuksi pasta varovaisesti nostellen. Raasta päälle reippaasti parmesania ja tarjoile välittömästi. Lisää halutessasi vaikka kirsikkatomaatteja tai kuullotusvaiheessa muitakin yrttejä, esim. lehtipersiljaa tai basilikaa.

Related Post

one comment on Kesäkeittiössä: salviapasta

  1. Ihanan helppoa kesäruokaa. Mullakin olisi parvekkeella kasvamassa salvia, joka odottaisi jo käyttöä. Oon itse vaan tosi huono keksimään salviareseptejä, ei ole ollut omassa keittiössä vielä kovin kovassa käytössä. Tässäpä siis nyt hyvä vinkki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *