kesäneidon kuppikakut

yhteistyössä Asennemedia ja Neito

Elämässä ei ole liikaa juhlia tai juhlan aiheita, joten tottakai järjestin ystävilleni juhlat kesän ja valmistumisen kunniaksi. Juhlien tarjoilujen kanssa halusin päästä helpolla, sillä ei ollut aikaa pikkutarkkaan näperrykseen monien ruokalajien suhteen. Siispä tarjolla oli hodareita, salaattia ja muita herkkuja suoraan grillistä. Makean puolen virkaa toimittivat suklaakuppikakkuset ja siskoni taikoma raparperibrita. Cupcaket ovat mielestäni kivaa juhlatarjottavaa, koska ne on suhteellisen nopeita valmistaa ja niistä saa helposti kivan näköisiä. Oma versioni on tällainen rennolla kädellä tehty – huolettoman kesäneidon kuppikakut siis, vapaamuotoisiin kesäjuhliin tai vaikka piknikevääksi.

Asennemedian ja Neito-rypsiöljyjen kampanjan myötä haastoin itseni kokeilemaan vähän erilaista kuppikakkutaikinaa, jossa voin sijaan käytinkin rypsiöljyä. Tässä versiossa kermaviili ja rypsiöljy tekevät kakkusista ihanan kuohkeita ja kevyitä, mutta kuitenkin todella hyvänmakuisia. En ole perinteisten voikreemikuorrutusten ja viimeisteltyjen pursotusten ystävä, joten valmistin kuorrutteen yksinkertaisesti kuohukermasta ja mascarpone-juustosta. Lopputuloksen koristelin omaan tyypilliseen tapaani tietenkin kukilla ja marjoilla.

Tein kaksi erilaista taikinaa, joista toiseen käytin maustamatonta ja toiseen voin makuista Neito-öljyä. Molemmista tuli herkullisia, mutta ehkä omaksi suosikikseni nousi taikina, jossa käytin voin makuista Neitoa. Se ei tullut kylläkään yllätyksenä, sillä olen aina pitänyt voista, ehkä vähän liikaakin..

Neito-rypsiöljyt ovat täysin kotimaisia ja sarjaan kuuluu maustamattoman ja voin makuisen rypsiöljyn lisäksi neljä muutakin makua: sitruuna, mustapippuri, valkosipuli, yrtti ja voin maku. Neidon valmistuksessa käytetään lämpöpuristusmenetelmää, joka takaa pehmeän maun ja sen, että kaikki rypsin tärkeät ainesosat erottuvat öljyyn. Suosittelen kokeilemaan Neitoa, jos haluaa yllättyä positiivisesti rypsiöljyn mausta – toinen hyvä syy kokeilulle on se, että Neito-kampanjapakkauksen ostajat voivat osallistua arvontaan, joka sisältää vuoden 2014 Master Chefin, Miro Kurvisen pitämän yksityisen kokkauskurssin ja illanvieton (arvoltaan 1500e). Lisätietoja ja mielenkiintoisia reseptejä monenlaiseen kokkailuun löytyy Neito-kampanjasivulta.

Kesäneidon kuppikakut

2 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl aitovaniljajauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
1 dl kermaviiliä
1 dl Neito rypsiöljyä tai Neito voinmakuista rypsiöljyä
1 kanamuna
1 dl vahvaa kahvia

Sekoita huolellisesti keskenään vehnäjauho, sokeri, kaakaojauhe, vaniljasokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Lisää kermaviili, rypsiöljy ja kanamuna ja sekoita taikina tasaiseksi. Keitä kahvi ja lisää se taikinan joukkoon, sekoita huolella mutta varo liikaa vatkaamista. Annostele taikina cupcake-vuokiin, taikinasta tulee 10-12 kuppikakkua vuokien koosta riippuen. Paista n. 25min 175-asteisessa uunissa. Anna jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.

Kuorrute:

1 dl kuohukermaa
125g mascarpone-tuorejuustoa
oman maun mukaan makeutusta, esim. sokeria ja ripaus aitovaniljaa
koristukseen marjoja, syötäviä kukkia tai esim. myrkyttömiä kukkia luonnosta

Vatkaa kuohukerma. Sekoita joukkoon mascarpone-juusto ja makeuta haluammallasi tavalla. Annostele jokaisen kakun päälle rennosti lusikallinen kuorrutetta ja koristele kukilla ja marjoilla. Itse värjäsin osan kuorrutteesta elintarvikevärillä vaaleanpunaiseksi. Jos haluat tehdä kuppikakut piknikille, pakkaa täyte eri astiaan ja kuorruta kakut vasta paikan päällä. 

Related Post

2 comments on kesäneidon kuppikakut

  1. Ihanan näköisiä<3 Käyköhän tavallinen rypsiöljy tuon Neito-öljyn sijaan, jos sitä ei ole saatavilla?:)

  2. anonyymi, luulisin että voi, vaikka en ole itse kokeillut – tuo neidon maku on kyllä vain tavalliseen rypsiöljyyn verrattuna aika huikea, joten suosittelen hankkimaan sitä jos rypsiöljyä tulee muuten käytettyä 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *