5 + 1 ideaa puutarhajuhliin

5 ideaa puutarhajuhliin

1. Etsi sopiva miljöö

Ihanimmillaan puutarhajuhlat vietetään tietenkin upeassa ruusutarhassa tai pioni-istutusten keskellä. Aina tällaista miljöötä ei kuitenkaan ole saatavilla, mutta hätä ei ole tämännäköinen: ainakin Helsingin kaupunki on täynnä kauniita ja hyvinhoidettuja puistoja, jotka toimivat meidän kaupunkilaisten olohuoneina tai puutarhajuhlapaikkoina. Tietenkin joutuu näkemään hiukan enemmän vaivaa tavaroita puistoon roudatessaan, mutta pienelläkin panostuksella saa jo kivan tunnelman juhlia varten ja lopputulos on yleensä vaivan arvoinen.

5 ideaa puutarhajuhliin

2. Hyödynnä luonnon antimet

Kesäaikaan puutarhajuhlien järjestelyyn ei mene niin paljon rahaa, sillä koristelussa ja jopa tarjoiluissakin voi hyödyntää luonnon ilmaisia tuotteita: kukkakimput pöytään suoraan niityltä, apilankukkia-ja lehtiä kakun koristeeksi, keto-orvokkeja salaattiin.. Ja juuri nythän ovat metsät pullollaan mustikoita ja kanttarellejä. Jos säästäminen ei innosta, niin syötäviä kukkia sekä marjoja saa kaupasta ja niittykukkakimppujakin myydään torilla.

5 ideaa puutarhajuhliin

3. Pidä tarjoilut tarpeeksi yksinkertaisina

Koska puutarhajuhlissa syödään ulkona, on yksinkertaisuus valttia. Lämpimiä ruokia grillistä, kaveriksi kesäinen vihersalaatti (tässä versiossa eri salaattilajikkeita suoraan äidin puutarhasta, mansikoita, fetajuustoa ja basilikaa.) Tämän kesän puutarhajuhlissa olemme tehneet hodareita: perusnakin sijaan chorizoa tai bratwurstia, täytteeksi marinoituja punasipuleita, coleslawta, itsetehtyä majoneesia.. Ja mistä nyt kukin tykkääkin.

puutarhajuhliin

4. Muista kakku!

Tästä voi olla tietenkin montaa mieltä, mutta mielestäni kakku on puutarhajuhlien kohokohta ja showstopper. Raakakakku, tavallinen täytekakku tai kerrospavlova – mikä tahansa käy, kunhan muistaa että kesäkakkujen suhteen enemmän on enemmän, eli koristeluissa ei kannata pihistellä. Tiesittekö että syreeninkukatkin ovat syötäviä?

puutarhajuhliin

5. Huomioi lapsivieraat

Lapset syövät kyllä usein mielellään samaa ruokaa kuin aikuisetkin, mutta pieni erityinen panostus juhlien nuorempia vieraita ajatellen ei ole varmasti pahitteeksi. Kokeile esimerkiksi ananas-mansikka-vaahtokarkkivartaita tai jätskibaaria. Molemmat kelpaavat kyllä varmasti loistavasti varttuneemmalle puutarhajuhlakansallekin.

puutarhajuhliin

+ 1: kaiken ei tarvitse olla itse tehtyä

Hodarisämpylät voi ostaa aivan hyvin kaupasta. Jos et ehdi keittämään raparperisiirappia, valmistiivistekin käy. Itse tarjoilin menestyksekkäästi pirkka-mutakakkua, joka oli koristeltu kermavaahdolla, marjoilla ja kukkasilla – eikä kukaan nyrpistänyt sille nenäänsä, päinvastoin.

Ihania puutarhajuhlia!

2 comments on 5 + 1 ideaa puutarhajuhliin

Comments are closed.