blueberry tarts

Leivontainnostus syntyy usein pinterestiä selailemalla – tämäkin mustikkatorttu oli jo vuosi sitten tallennettuna ideana pinterestin ruokakansiooni. Myöhemmin kuva johti minut tähän blogiin ja sitä kautta selvisi että kuvat ja resepti olivat yhden lempiblogistini, suomalaisen Suvi sur le vif:n käsialaa.

Nämä kauniit pienet mustikkatortut syntyvät hetkessä – tarvitset vain valmiita voitaikinalevyjä, kuohukermaa, turkkilaista jugurttia, lemon curd-tahnaa ja tuoreita metsämustikoita. Voitaikinalevyihin pistellään reikiä haarukalla ja ne paistetaan uunissa kullankeltaisiksi. Kuohukerma vatkataan, ja siihen lisätään oman maun mukaan turkkilaista jugurttia ja lemon curdia – lisämakeutusta ei tarvitse, koska lemon curd on itsessään sen verran makeaa. Taikinalevyt kuorrutetaan kermavaahtoseoksella ja päälle ripotellaan runsaasti mustikoita.

Lopputuloksena on raikas sitruunainen ja mustikkatorttu, joka toimii loistavana hätävarana kun vieraat saapuvattkin yllättäen tai makeannälkä yltyy sietämättömäksi pinterestin herkkukuvia selaillessa.

//
Easy & delicious berry tarts with lemon curd and whipped yoghurt cream. Recipe from her