Luomuhoitoa koirallekin

Mitä emäntä edellä, sitä koira perässä. Otin keväällä testiin täysin luonnonmukaiset hiustuotteet Less is morelta, ja tykästyin kovin, etenkin minttushampooseen-ja hoitoaineeseen ja tinjamilakkaan. Sain samalla kokeeksi samalta merkiltä pari koirille tarkoitettua purtelia, luonnomukaiset shampoot perheen karvapallerollekin, siis.

Maltankoiran turkki kasvaa pitkäksi, ihan maata hipovaksi, ellei sitä leikkaa. Pääosin ainoastaan näyttelyistä haaveilevat koiranomistajat pitävät turkin pitkänä, ja tällöinkin turkki kuuluu kääriä silkkipaperiin nyyteille, jottei se likaannu ja takkuunnu niin helposti. Voitte ehkä arvatakin, että meillä ei haaveilla pitkästä tukasta, vaan Milo käy tyytyväisenä trimmauksessa noin kolmen kuukauden välein.  Trimmausten välillä koiraa saa pestä aika usein, keleistä riippuen. Yleensä joka toinen viikko, parhaimmillaan kerran kuussa.

Koirien shampoot ovat aika tujua kamaa, joten ilahduin näistä luonnonmukaisista versioista. Erityisesti nyt kesällä ollaan tykätty tuosta Limpetsin SOS-shampoosta, joka on tarkoitettu käytettäväksi erityisesti turkissa mahdollisesti pesivien ötököiden häätöön ja lievittämään ihokutinaa – ulkoilujen yhteydessä pitkään turkkiin kun voi tarttua mukaan jos millaista öttiäistä ja punkkia. Milo heiluttaa häntäänsä näille luomutuotteille, sillä ne tekevät välillä vähän inhottavista pesuhetkistä hiukan miellyttävämpiä!

*tuotteet saatu testiin blogin kautta