Ylös, ulos ja syömään

Kukapa olisi uskonut, että ensiksi tulee kylmin kesä 50 vuoteen ja sen jälkeen saamme tällaisen upean intiaanikesän elokuuksi. Aurinko paistaa täydellä teholla, illat ovat miellyttävän lämpimiä ja kaupunki täynnä elämää – en valita! Sen sijaan valmistan eväät piknikkiä varten ja painun ulos syömään, näitä kelejä ei tuhlata sisällä istumiseen.Tämän hetken piknik-suosikit:

Täytetyt patongit – erityisesti Helsingin meijeriliikkeen Klippan-juuston kera. Mutta pesto ja paahdettu tomaatti toimivat myöskin erinomaisesti.

Luumugalette – ihana ja ehkä maailman yksinkertaisin jälkiruoka. Tarvitaan kaksi levyä valmisvoitaikinaa (voi taikinan toki tehdä itsekin), jotka kaulitaan pyöreäksi levyksi. Luumuista kivet pois ja pieniksi viipaleiksi, viipaleet taikinalevyn keskelle. Ripotellaan päälle sokeria, ja taikinan reunat käännetään luumutäytteen päälle. Paistetaan 200-asteisessa n. 30min.

Kanttarellipiirakka – sesonkiruokaa parhaasta päästä. Tein pari minipiirasta tämän ohjeen mukaan, ja se sai hirveästi kehuja.

Mitä sinä pakkaat piknik-koriin?

Related Post

3 comments on Ylös, ulos ja syömään

  1. Ihanaa sesonkiruokaa sinulla, heti tekee mieli lähteä piknikille. Olen itsekin hurahtanut galetteihin niiden helppouden ja hauskan ulkonäön vuoksi. Luumu voisi olla seuraavana vuorossa. 🙂

  2. Lumo, hei mäkin olen viisikko-piknikkien fani! Luin lapsena niitä kirjoja ja nälkähän siinä monesti tuli kun mietti kuin huikeat eväät niillä oli aina matkassa 😉 Ranskalainen tomaattipiiras kuulostaa ihan täydelliseltä, katson heti ohjeen!

    Tiina, galetet ovat ihania 🙂 Olen tehnyt myös suolaisena tomaattipiirakkaversion, johon tulee yrttejä ja valkosipulia, se on ihan loistava myös.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *