luonnonkosmetiikasta ja ihonpuhdistuksesta

Luonnonkosmetiikkaa olen käyttänyt jo pitkään, mutta siirryin ihonpuhdistuksessa 100% luonnonkosmetiikkaan, kun viime keväänä otin käyttöön Ekopharman ihonhoitotuotteet ja aloitin myös säännölliset kasvohoidot Kauneushoitola Hillassa. Olen ollut iloinen vaikutuksesta, joka luonnonkosmetiikalla on ollut minulle: iho on voinut paremmin, näppylöitä tulee harvemmin ja ihon epätasaisuus on vähentynyt. Oma merkityksensä on myös pienillä muutoksilla, jotka olen kosmetologini Minna Monthanin avulla tehnyt ihonpuhdistusrutiineihini. Siispä päätin jakaa teille tällaisen pienen infopaketin ihonpuhdistukseen liittyen, mukana on Minnan vinkit, jotka ovat postauksessa kursiivilla.

Puhdistus.

“Suosittelen harvemmin vesipesua kasvoille, sillä vesi kuivattaa ihoa. Illalla tarvitaan huolellisempi puhdistus, aamuisin riittää pelkästään kasvovesi. Luonnonkosmetiikan putsarit pesevät pois meikit ja epäpuhtaudet iholta, mutta eivät kuivata ihoa – synteettisen kosmetiikan putsarit voivat olla usein liiankin puhdistavia ja kuivattavia. Suosittelen alkoholitonta kasvovettä, joka tukee ihon kosteuttamista.”

Kun vaihdoin itse luomuputsariin, tuntui että ihoa sai hinkata puhdistusaineella vaikka kuin kauan ja ainetta myös kului paljon. Ihan ensimmäisinä viikkoina vaikutuskaan iholle ei ollut heti positiviinen, mutta kahden viikon perusteella ei kannata vielä tuomita tuotteita käyttökelvottomiksi, luonnonkosmetiikkaan totuttelu vaatii pidemmän ajan.

“Kun vaihtaa synteettisestä kosmetiikasta luonnonkosmetiikkaan, voi iho reagoida aluksi esimerksi puskemalla ulos epäpuhtauksia. Luonnonkosmetiikassa on hyvä imeytyvyys ja koska tuotteet eivät jätä iholle kalvoja, voi iho tuntua aluksi jopa kuivalta.”

Kosteutus. Yksi tärkeimmistä ihonhoitorutiineista. Päivävoide päiväkäyttöön, yövoide yöksi. Aiemmin olin vähän laiska käyttämään yövoidetta, tuntui ettei sekaihoni tarvinnut ylimääräistä kosteutusta yöksi. Yllätyin myös, kun Minna kertoi että minulla on myös couperosa-ihoa, ja kuulemma se on vieläpä todella yleistä.

“Yövoide on jopa tärkeämpi kuin päivävoide, sillä yöllä hoitavilla ainesosilla on aikaa imetyä ihoon. Ihon kuivuminen voi aiheuttaa tulehduksia. Moni kärsii tietämättään varsinkin poskien ja nenän alueen couperosasta, kun iho ohenee iän myötä ja ihon pintaverisuonet kuultavat ihon läpi ja aiheuttavat punoitusta.”

Eikä sovi unohtaa silmänympärysvoidetta.

“Liian kuivasta silmänympärysihosta kertovat miliumit, eli luufinnit. Ravitseva silmänympärysvoide hierotaan aamuin illoin kevyesti taputellen sisältä ulospäin, hieronta poistaa turvotusta silmänympärysiholta.”

Kuorinta ja naamiot. Kuorinta tehdään iholle noin kerran viikossa, mutta naamiota voi käyttää useamminkin. Olen itse erityisen ihastunut Ekopharman vadelma-keramidinaamion, joka jätetään yöksi iholle – naamioyön jälkeen iho tuntuu aina suloisen pehmeältä ja kosteutetulta.

“Synteettisen kosmetiikan kuorinnoissa rakeet voivat olla usein mikromuovia, joka päätyy kylppärin kautta vesistöihimme aiheuttamaan ympäristöongelmia. Kuorinta hellävaraisilla hedelmähapoilla on tehokkaampaa kuin vain ihon raapiminen rakeilla, joten rakeiden olisi hyvä olla mielellään mahdollisimman pieniä. Naamiosta riippuen naamioita voi käyttää 1-3krt viikossa, erityisen hyviä ovat naamiot, jotka hierotaan kasvoille ja annetaan vaikuttaa yön yli. Jos tykkää käyttää savinaamioita, olisi hyvä muistaa että saven ei saisi antaa kuivua naamalle, vaan sekaan kannattaa lisätä jotain kosteusvoidetta.”

Täsmävinkit ongelmaiholle. 

“Kosteuttavilla tuotteilla hoidetaan ihoa, täsmätuotteita käytetään suoraan ongelmakohtiin. Koko ihon kuivattaminen saattaa aiheuttaa kierteen, joilloin ihoon muodostuu entistä enemmän epäpuhtauksia.  Akneiholle erityisesti kosteuttavat yönaamiot ovat hyviä, ne rauhoittavat punoitusta ja tulehdusta.”

Vinkkinä: Ekopharman tuotelinja on juuri uudistunut, ja kaikki poistuvat tuotteet saa nyt Hillankaupasta -20% –  hyvä tilaisuus kokeilla täysin suomalaista, Helsingissä valmistettua tuotesarjaa, jossa vaikuttavina aineina ovat suomalaisten luomumarjojen uutteet ja öljyt. Ekopharman ihonhoitotuotteet sopivat myös tuoksuallergikoille ja ovat täysin vegaanisia.

yhteistyössä Kauneushoitola Hilla

Related Post

5 comments on luonnonkosmetiikasta ja ihonpuhdistuksesta

  1. Mä oon käyttänyt noita tuotteita nyt n. 1.5v. Eka ihon kunto tosiaankin hieman huononi, mutta lopulta esim oma akneni parantui huomattavasti. Itekkin tykkään erityisesti noista naamioista, jotka voi jättää yön yli, tosin mulla on jo nyt se Tyrni-naamio käytössä kun ihoni on niin KUIVA!

  2. Elsa, mullakin on toiveena että iho myös säilyisi hyvänä näillä tuotteilla! Mäkin varmaan tarvitsen jotain extrakosteuttajaa nyt talveksi, ihoon on jo ilmestynyt muutamia kuivia spotteja.

    anonymous, kiitos infosta!

    anonymous, unohdin mainita aurinkosuojan tässä jutussa (erikseen olen kyllä niistä kirjoitellut). Käytän itse päivävoiteena ekopharman spf15 suojan sisältävää voidetta, joka toimii aika hyvin alkukeväästä tähän syksyyn saakka, syksyllä ja talvella täällä suomessa aurinkosuojaa harvemmin tarvitsee.

    Markka, kiitos, mahtava kuulla että oli hyödyllinenkin 🙂 Suosittelen testaamaan jotain ekopharmalta, jos joku yksi tuote pitäisi valita niin joku yön yli naamalle jätettävä naamio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *