3 + 1 aamiaisvinkkiä Kööpenhaminaan

3 aamiaisvinkkiä kööpenhaminaan

Jos nuorempana kaupunkilomilla oli tärkeintä shoppailu, niin nykyään se on kyllä syöminen. Usein parhaina muistoina matkalta jäävät mieleen herkulliset makuelämykset ravintoloissa. Aamupalaihmisenä käytin aikaa hyvien aamiaispaikkojen löytämiseen, ja mielelläni vinkkaan niistä teillekin: tässä siis 3 + 1 aamiaisvinkkiä Kööpenhaminaan suuntaaville herkkusuille.

1) Café Norden

Kahvila ihan Kööpenhaminan keskustassa, Amagertorvilla. Tänne piti jonottaa, mutta ei kovin kauaa. Ensin tuotiin kahvit ja sitten todella runsas brunssilautanen, johon kuului kaikenlaista herkkua suolaisesta makeaan. Erityisesti jäivät mieleen herkullinen lohitäyte, porkkanakakku ja ennenkaikkea se, miten kauniisti ruoka oli tarjottimille aseteltu. Brunssi kustansi n. 26e per nenä, mutta oli mielestäni joka pennin arvoinen – loistava sijainti, sujuva palvelu ja aamiainen oli maukas kokonaisuus, jolla nälkä pysyi poissa pitkälle iltapäivään saakka.

3 aamiaisvinkkiä kööpenhaminaan3 aamiaisvinkkiä kööpenhaminaan3 aamiaisvinkkiä kööpenhaminaan

2) Mad & Kaffe

Vesterbrossa oli todella monta kivanoloista kahvilaa, jotka tarjosivat myös aamiaista. Tänne päädyimme  ensimmäisenä aamuna sattumalta, koska paikka sijaitsi matkan varrella rautatieasemalta asunnollemme. Täällä oli sellainen hauska systeemi, listalta sai valita itselleen mieluisen kolmesta, viidestä tai seitsemästä osasesta koostuvan aamiaiskokonaisuuden. Eli ensin piti päättää, onko pieni (3) vai iso (5 tai 7) nälkä, ja sen jälkeen raksittiin listalta ne vaihtoehdot mitä halusi syödä, listaan kirjoitettiin myös oma nimi ja lappunen jätettiin tarjoilijalle. Kätevää! Ruuassa itsessään ei ollut mitään kovin erikoista, hyvää perusaamupalaa, mutta eipä sen usein tarvitse sen kummempaa ollakaan.

3 aamiaisvinkkiä kööpenhaminaan3 aamiaisvinkkiä kööpenhaminaan

3) Cafe Dyrehaven

Täältä ei ole valitettavasti kuvia, mutta suosittelen tätä ehdottomasti – airbnb-hostimme kertoi Dyrehavenin olevan Vesterbron paras baari. Kävelimme tästä useamman kerran ohitse, aurinkoisella säällä terassi oli aina täynnä ihmisiä. Testasimme paikan aamiaislautasen, ja enpä ole pitkiin aikoihin syönyt niin herkullista Eggs benedict-annosta kuin täällä! Lautasella oli tarjolla myös avokadoleipää (nam) ja skyr-annos lisukkeineen (yam). Ykkösenä jäi kuitenkin mieleen välitön ja rento tunnelma ja kuppilan tyylikkäät asiakkaat.

3 aamiaisvinkkiä kööpenhaminaan3 aamiaisvinkkiä kööpenhaminaan

+1 Aamanns Deli & Take away

Kööpenhaminassa Smörrebröd on tietenkin ihan must, ja niitähän tarjoaa lähes jokainen kuppila. Suosittelen testaamaan Aamannsin versiot – vaihtoehtoja löytyy varmasti joka lähtöön, ja lisäksi leivät olivat superkauniita! Ainoa asia mikä jäi harmittamaan, on se että tilasin vain kaksi leipää, olisi mennyt heittämällä kolmaskin. Täytyypä alkaa itsekin tehdä useammin tällaisia herkkuleipiä. Aamanns ei ole oikeastaan aamiaispaikka, mutta leivät sopivat varmasti myös viikonloppuna myöhäiseksi aamupalaksi, hyvällä säällä ne voi ottaa vaikka mukaan ja syödä läheisessä puistossa.

Related Post

4 comments on 3 + 1 aamiaisvinkkiä Kööpenhaminaan

  1. Ai itku mitä aamupaloja!! <3 __ <3 Rakastin Köpiksen ruokatarjontaa ihan yli kaiken, luomu oli siellä usein oletus eikä niinkään myyntivaltti ja ruoan visualisuuteen oli panostettu hurjasti. Mulle iskee matkakuume (ja nälkä!) näistä kuvista, ai että!

  2. Köpis on ihana aamiaiskaupunki. Nordenissa on fantastinen aamiainen, niin kaunis! Toinen lempparini on Granola, johon olen ollut valmis jopa jonottamaan.

  3. Ida365, äläpä muuta sano! Rakastuin kyllä täysiin niin moneen raflaan tuolla, varmaan pakko varata pian uus matka köpikseen 🙂 Helsingillä on vielä matkaa päästä samaan..

    anonymous, niin mullakin! vaarallista katsoa omia ruokakuvia 😉

    Lumo, tuo Granola oli meillä kans listalla mutta tällä lomalla ei ehditty sinne. Ens kerralla siis! Aamiaisrakastajalle Köpis oli tosiaan unelma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *