Aamiaisperjantai: lämpöinen lohduke

Juuri tällaisena harmaana, tihkusateisena ja tuulisena perjantaina on sopivaa hemmotella hiukan itseään. Kaamosaikana herääminen on itselleni kamalan vaikeaa, vaikka nousisin ylös varhain niin silmät eivät meinaa aueta kunnolla ennen puolta päivää. Pimeys ajaa ihmisen peiton alle talvipesään, eikä sieltä tekisi mieli poistua, mutta velvollisuudet eivät kysele vuodenaikaa. Siksi täytyy keksiä itselle pieniä hemmottelu-ja lohdutuskeinoja tämän ankeuden keskelle, sellaisia, jonka avulla sieltä peiton alta ulos kömpiminen on hiukan helpompaa.

Joku aika sitten mieleeni muistui leipäjuustoherkku lapsuudesta: leikkasin leipäjuuston pieniksi paloiksi, laitoin sen pieneen astiaan ja sekaan hiukan kuohukermaa ja lopuksi kerma-leipäjuustoseoksen mikroon tai uuniin hetkeksi. Lämpimän ja pehmeän juuston päälle sirotellaan hiukan kanelia ja herkku tarjoillaan lakkojen tai lakkahillon kera. Ei kovin terveellistä, mutta ah niin herkullista. Täydellinen hemmotteluherkku pimeään perjantaiaamuun.

Lämmintä viikonloppua myrskystä huolimatta!

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *