ensimmäiset jouluvalmistelut

yhteistyössä Asennemedia ja Dronningholm

Tänä vuonna joulufiilistelyt ovat alkaneet kohdallani hyvissä ajoin. Vaikka kaupat tursuavat joulukalentereita, suklaita ja muuta jouluun liittyvää sälää jo lokakuusta saakka, niin itse olen aina ollut varovainen sen suhteen että en aloita glöginjuontia ja jouluherkkujen syöntiä liian varhain, ettei ennen joulua tule totaalikyllästymistä kaikkeen mikä aiheeseen liittyy. Viime vuosista olen kuitenkin oppinut, että kun joulukuu ennen pyhiä on itselleni niin kiireistä, etten ehdi fiilistellä yhtään mitään, en juuri leipoa enkä muutenkaan valmistella joulua, joten on syytäkin aloittaa hyvissä ajoin. Ja tosiaan, Aleksin joulukatuhan avataan tulevana viikonloppuna, eikä siihen joulukuuhunkaan ole nyt kuin kaksi viikkoa. Joten kyllä nyt saa täällä bloginkin puolellakin jo hehkuttaa, anteeksi pyytelemättä. Ensimmäiset glögit siis jo juotu ja tortutkin leivottu – mites teillä, vältteletkö kaikkeen jouluun liittyvää viimeiseen saakka vai aloitatko jo hyvissä ajoin?

Dronningholmin haastamana jouduin miettimään perinteistäkin perinteisemmät tähtitortut uusiksi. Pienistä sydäntortuistani ei ehkä tullut esteettisesti kaikkein kauneimpia, mutta sen minkä ne ulkonäössä hävisivät, niin maussa voittivat. Leikkasin ensin isomman sydämen voitaikinasta piparimuotilla, pursotin päälle hiukan Dronningholm Tähtitorttu-luumumarmeladia ja leikkasin lopuksi käsin vielä pienen sydämen marmeladin päälle. Vinkkinä kaikille tällaista muotoa kokeileville, että mitä isommat sydämet tekee, sitä todennäköisemmin lopputulos onnistuu kauniisti. Toisaalta näistä tuli juuri sopivia pieniä suupaloja, jotka voi syödä yhdellä haukkauksella. Vielä jos jaksaisi tehdä rahkavoitaikinan itse, niin lopputulos olisi varmaan täydellinen..

Dronningholmilla on myös parhaillaan käynnissä instagramkisa, jossa lataamalla kuvan leipomastaan joulutortusta ja lisäämällä hashtagin #uudetmuodot voi voittaa dronningholm-tuotepaketin – lisätietoja kisasta ja ideoita uusiin muotoihin Dronningholmin kampanjasivulta.