Joulutunnelmaa Vallilassa

yhteistyössä Asennemedia ja Vallila

Blogiyhtestöistä mielekkäimpiä minulle ovat sellaiset, missä pääsee haastamaan itseään ja kokeilemaan jotain uutta. Pääsin tänään Vallilan kluuvin liikkeeseen yhdessä Pupulandian Jennin kanssa somistamaan jouluseinää – olin siis täysin uuden edessä, koska en ole tehnyt mitään vastaavaa koskaan aiemmin. Toteutimme Jennin kanssa kumpikin oman seinän, lopputulokset ovat kaikkien ihmisten nähtävillä Vallilan liikkeessä osoitteessa Aleksanterinkatu 11 (sisäänkäynti Kluuvinkadun puolelta).

Itse somistuksen suunnittelu alkoi jo muutamia viikkoja sitten seinän maalisävyn ja sopivien kuosien ja tuotteiden valinnalla. Ihastuin Bergen-tapetin suloisiin taloihin, joka toi mieleeni joulukylän – kaikki muut ideat syntyivätkin tämän kuosin ja sen värien ympärille – seinän pääväreiksi valikoituivat harmaa ja punainen. Trollskogen-kassista pilkottavat havupuut, pärekorista lahjapaketit sekä Helikello-tuotteet ja Tanja Orsjoen suunnittelemassa Pomona-kuosissa hehkuvat jouluomenat.

Seinästäni tuli hyvin perinteisen jouluinen – vaikka itse sisustan joulunakin aika hillitysti ja punaista ei kodissani juuri näy, niin perinteinen joulutunnelma on silti lähellä sydäntä ja tuo mieleen kauniit lapsuusmuistot: äitini halusi aina laittaa kodin jouluiseksi, meillä oli erikseen jouluverhot-ja pöytäliinat ja isot kasat monenlaisia koristeita. Tiedän etten tänä vuonna pääse viettämään joulua lapsuudenkotiini, joten voi olla että yhtäkkiä alankin ennen aattoa kaivata olkikoristeita ja joulukuusen koristelua.

Kiitos Vallilalle tästä mahdollisuudesta päästä rakentamaan omannäköistä tunnelmaa liikkeeseenne! Oli hauskaa että Jennin seinästä tuli täysin erilainen vaikka käytimme jopa samoja tuotteita, kannattaa käydä paikan päällä katsomassa molemmat seinät, sillä nämä kuvat eivät todellakaan tee oikeutta kuoseille ja niiden väreille.

Jouluseinän tuotteet: Pomona valmisverho , Lähimettä valmisverho, Bergen tapetti, Trollskogen kangaskassi, Helikello-patalaput, Helikello keittiöpyyhe, Lumi-tyynynpäälliset, Luontopolku tapetti. Kaikki tuotteet löytyvät Vallilan verkkokaupasta.

Arvonta on päättynyt!

Kerro millaiset asiat luovat sinulle joulutunnelmaa kotiin? Jätä kommenttisi 16.11. klo 21.00 mennessä, ja voita 100e lahjakortti Vallilan Kluuvin myymälään! Jos asut Helsingin ulkopuolella, voit saada lahjakortin Vallilan nettikauppaan. Onnea kaikille arvontaan!

161 comments on Joulutunnelmaa Vallilassa

  1. Ihan kauheasti en sisusta joulua varten, mutta pieniä ripauksia punaista tuo hyvän mielen. Punainen pöytäliina ja keittön verhot. Punaisia joulupalloja pitkin taloa. Simppeliä ja nättiä.

  2. Harmaa ja jäänsininen ovat tämän hetken suosikkejani. Perinteinen punainen tulee varmasti myös pilkahtelemaan siellä täällä, kun kaivamme joulukoristeet esiin. Minulle joulu ei tule tietyistä väreistä, vaan pikemminkin kausivaloista, kynttilöistä, hämärästä, tuoksuista… ja muutamista rakkaista jouluisista esineistä.

  3. Kyllä Jouluna saa olla punaista (ja harmaata). Mutta omat ihanat, anopinlta saadut, jouluisen punaiset kappaverhot ovat kaunistaneet keittiötämme jo kohta varmaan 20 vuotta.

  4. Minut saa ehdottomasti viimeistään oikeaan joulutunnelmaan joulukuusi ja sen koristelu! Ne tumman vihreät tuoksuvat neulaset eivät saa puuttua joulustani. 🙂

  5. Valkoisen sävyt, metsäiset vihreät ja ruskeat. Punaista ei ole ollut, mutta kun ajattelen viininpunaisia kynttilöitä lapsuudenkodin kynttelikössä, tuntuu tosi kotoisalta. Ehkä sitä voisi kokeilla!
    Nimim. Ella (saelisaeli(at)gmail.com)

  6. Ihana seinä! 🙂 Minulle joulutunnelman luovat lapsuudesta saakka kuusessa olleet Joulupukki, Joulumuori ja Enkeli, jotka olen ottanut mukaani lapsuudenkodista lähtiessäni. <3 Lisäksi kuusen alla ainakin 25v vanha jättisuuri Joulupukki-kynttilä jota ei koskaan tietenkään polteta. Nykyään joulukuusemme on muovinen, joten laitan sen jo viimeistään itsenäisyyspäivänä paikoilleen. Lisäksi tunnelmaa luovat kynttilät ja jouluvalot, joulumusiikki ja pipareiden tuoksu. Oispa jo joulu! 🙂 Terkuin, Minna M.

  7. Joulutunnelmaa luo kynttilät, jouluvalot ja kiireettömyys 🙂

  8. Vanhaa puuta, kelohongan väriä, sammalenvihreää… Naavan, kiven väriä — ehkä lämmintä punaista, syvää, tummahkoa… Vähän hopeaa tai messinkiä, Puuta. Siinä se.

  9. Hyasinteistä ja kynttilöistä kaikki lähtee. Itse tehdyistä pipareista tulee ihana tuoksu ympäri kotia. Glögin maistelua. Joulukorttipaja siskojen ja lasten kanssa. Sisustuslehtien selailua. Jouluradion hoosiannasta.

  10. Mulle kaikista eniten joulutunnelmaa luo ihmiset ja heti sen jälkeen hyvänä kakkosena erilaiset tuoksut, esimerkiksi joulukuusi, appelsiini, neilikka ja kaneli. Koristelut ja väritkin tuo tunnelmaa, mutta perinteistä poiketen yleisten joulun sävyjen lisäksi myös kaikki kimaltava, vaikka pastelliväreihin yhdistettynä, luo ihan yhtälailla joulutunnelmaa.

    olga.suomalainen(at)hotmail.com

  11. viime vuonna laitoin ensimmäistä kertaa joulua omaan kotiin. Joulukuusi olisi tietty ollut kiva mutta opiskelijayksiössä vähän mahdoton. Huomasin tärkeimmiksi asioiksi kynttilät ja kynttelikön sekä pellavapöytäliinan jota tulee liian harvoin kaapista kaivettua!

  12. Se, että on siivottu, on hämärää ja rauhallista. Kukkia pitää olla myös, viime vuosina valkoisia.

  13. Joulutunnelmaan kuuluvat Aarikan pikkuiset puutontut, Vallilan valkopunaiset verhot ja valkoinen joulukuusi 🙂 Ja tietenkin joululaulut, riisipuuro ja joulusauna!

    Terkuin, aisha

  14. Tuoksut, joululaulut, kynttilät ja se rauhoittuminen tuovat joulun. Omassa kodissa pääsee tunnelmaan helpoiten. Nimim. Sorja (sorja_t (miukumauku) hotmail.com)

  15. Piparkakkutalon kyhääminen ja tietysti joulukuusi, myös pelkät oksat maljakossa luovat hyvää tunnelmaa.

  16. Joululaulut ja valot, pipareiden ja muiden jouluruokien sekä hyasinttien tuoksu, kuusi! Kynttilät ovat huippu tunnelmanluoja!

  17. Joulutunnelman luo kuusi, koristeet, läheiset ihmiset, joulusauna, yhdessäolo, kiireettömyys

  18. Rauhallinen, tunnelmallinen ympäristö ja yhdessäolo läheisten kanssa on kaikista parasta! Kynttilöitä ja jouluvaloja tulee laitettua sekä joulutähti-kukka valkoisena joka vuosi 🙂

  19. Joulutunnelman luovat perinteiset jouluruuat sekä kynttilät.Jouluväreinä käytän punaista ja kultaa sekä hopeaa.Tärkein asia joulussa on kuitenkin läheisten läsnäolo <3
    josjakun (a) yahoo.fi

  20. Lämmin tunnelma yhdessä perheen kanssa tuo aina joulufiiliksen, oli lunta tai ei. Paljon ruokaa ja kynttilöitä 🙂 -lk

  21. oih joulu on ihanaa aikaa! tunnelmaa kotiin luo kuusi (ja sen tuoksu!), kynttilät, piparkakut ja glögi sekä tietenkin ihmiset.

  22. Minulle joulutunnelman tuovat jouluvalot ja kynttilät, paketointi, havupuiden tuoksu, joulumusiikki sekä yhdessäolo.

  23. joulukuusi tuo tuoksullaan ja koristeillaan joulun tunnun 🙂 jouluvaloja ripustelen myös paljon sisälle ja ulos ja joulukoristeita löytyy kaikkialta, melkein jääkaapista asti 😀

  24. Kynttilöiden polttaminen ja jouluvalojen sytyttäminen tuovat eniten joulutunnelmaa! Tänä vuonna tykkään myös erityisesti harmaasta ja tummanvihreästä. 🙂

  25. Joulukuusi, hyasintit ja amaryllikset, jouluvalot, piparit ja tortut. Ja pimeällä hautausmaalla kynttilöiden sytyttäminen<3

  26. Joulutunnelman tuo piparkakkujen leipominen, joulukuusen tuoksu ja tärkeimpien kanssa oleilu.

  27. Tuoksut luovat minulle joulun; piparit, hyasintti, kynttilät, glögi… Kun takana soi joulumusiikki, niin voi täysin uppoutua joulutunnelmaan!

  28. Meille joulun tekee kotiin jouluvalot, jouluverhot- ja pöytäliina, kynttilät, kuusi a piparit. Väreinä loistaa punainen, harmaa sekä valkoinen 🙂

  29. Valkoista sisustusta, joulumusiikki, kynttilät ja tuoksukynttilät tuovat joulutunnelman.

  30. Rauhalliset hillityt värit.
    Valoina luonnollinen en tykkää ilotalovaloista.
    Valkoista ripaus punaista ,vihreää kultaa ja hopeaa.
    Kukkana Amaryllis.
    Joulusauna hyvä ruoka (ei ylenpalttinen) haudoilla käynti, siinä se on minun jouluni kiteytettynä.

    Anterte tuotae(@)gmail.com

  31. Joulutunnelman tuo kiireetön yhdessäolo perheen kanssa. Joulua hiipii mieleen yleensä elokuussa jollois hoidan joulukorttihankinnat ja niiden kirjoittamisen 😀 kynttilöitä ja tonttuja lisääntyy pikkuhiljaa, mitä lähemmäs joulua päästään. Pipariurakka alkaa marraskuun alussa, valmistan kymmeniä piparitaloja sekä leivon joululeivonnaisia reilusti ystäville ja sukulaisille. Joulu on ihanaa aikaa <3

    marjovaat@gmail.com

  32. Joulukuusen ja hyasinttien tuoksu, punainen ja harmaa väri sekä kynttilät 🙂 Ja myös joulumusiikki ja läheisten ihmisten seura<3

  33. Kynttilät, joulukukat (valkoiset), glögi ja tortut 😊 Rentoilu perheen kesken ja kiireettömyys😊

  34. Mulle valot on keskeisessä asemassa! Jouluvalot hohtavat lempeästi pimeimpinä hetkinä, mikä rauhoittaa ja lämmittää. Odotan kovasti, milloin ensimmäiset valot ilmestyvät ikkunoihin.

    emkalind(at)gmail.com

  35. Sisustuksessa jouluvalot ja joulukuusi tuovat joulun. Muuten se on jouluruuat sekä lapsen jännitys ja odotus. – Tytti

  36. Moi! Joulutunnelmaa kotiini luo läheiset, siisti koti, glögin tuoksu ja kynttilät sekä kukat.

    Mukavaa Joulun odotusaikaa kaikille!

    jussikookoo@gmail.com

    Kerro millaiset asiat luovat sinulle joulutunnelmaa kotiin? Jätä kommenttisi 16.11. klo 21.00 mennessä, ja voita 100e lahjakortti Vallilan Kluuvin myymälään! Jos asut Helsingin ulkopuolella, voit saada lahjakortin Vallilan nettikauppaan. Onnea kaikille arvontaan!

  37. Olen vanhemmiten tullut siihen johtopäätökseen, että kyllä se on punainen väri ja paljon. Ei riitä enää pari joulunpunaista sohvatyynyä, vaan tänä jouluna täytyy aloittaa punaisenhamstrausurakka!

    mmantyoja(a) hotmail.com

  38. Kynttilät, joulukorttien askartelu, glögi, jouluvalot, riisipuuro kanelilla ja sokerilla, suklaa, rakkaan seura, kiireettömyys ja villasukat ♡♡

  39. Lämmin valaistus, kynttilät ja muutamat tarkasti valitut joulutekstiilit- ja tavarat luovat minulle jouluntunteen!

  40. Tykkään yksinkertaisesta, mutta jouluisesta koristelusta. tonttuja hyllyn tai sohvan selkänojan päälle, kynttilöitä, hopeaa, punaista ja vihreää väreinä, lampaantaljoja siellä täällä, pajukartiossa valot, joulukukat ja tuokset

    turrimurri@netti.fi

  41. jouluvaloja laittelen ja joulutähti ikkunassa. Se riittää.
    ansuliini1982(at)gmail.com

  42. Kynttilät, jouluverhot keittiöön ja pöydille joululiinoja, ehkä muutamia tonttuja ikkunaan ja valoja tottakai

    enkeli71 (at) gmail.com

  43. Siisteys, puhtaus, jouluvaloja ja kynttilöitä. Harkitusti joulukoristeita. Joka vuosi mielellään jotain uutta.
    Tälle joululle on jo hankittuna Vallilan punainen kerni pöytää koristamaan.

  44. Valkoiset tekstiilit ja kynttilät. Hopeiset yksityiskohdat ja kukkien tuoksu.
    t.PV

  45. Kynttilät, joulukuusi koristeineen, glögi, jouluruokien ja -leivonnaisten tuoksu, ja tärkeimpänä luminen maisema �� elisa.ahlberg at gmail.com

  46. Joulutunnelma syntyy siististä, siivotusta kodista. Väreinä valkoista ja harmaasta, ihan hiukka viininpunaista. Joulukoristeita todella hillitysti, ja amarylliksia valkoisia pöydille.

  47. Pehmeät jouluvalot, kynttilät, joulukuusi ja joka jouluiset perinnekoristeet luovat tunnelmaa sisustuksessa.

  48. Joulu- ja muut sisustusvalot, kynttilöiden polttaminen, tonttuja kurkkimaan ja kyllä se on joulukuusi, oikea kuusi, joka viimeistään vahvistaa asian- nyt on joulu !

  49. Kynttilät ja jouluvalot saavat minulle joulutunnelman kotiin 🙂 enmi1(at)outlook.com

  50. Mulle joulun tuo valot, kynttilät ja kimallus – ostan myös suuren valkoisen joulutähden ruokapöydälle. Joulutorttuja syödään jo marraskuusta alkaen:) Lasten kanssa puuhastellaan yhdessä lumihiutaleita ja leivotaan pipareita sekä ripustellaan koristeita. Lapsille tärkein koriste onkin jo kymmenen vuotta vanha tontturivistö – sitä on jo teippailtu ja paikkailtu, tein sen ensimmäisen lapsen ensimmäisenä jouluna – edelleen niin tärkeä ja rakas:) Joulukuusi tuodaan tupaan vasta aatonaattona. Silloin koristellaan sitä koko perheen voimin. Siinä meidän joulun tärkeimmät asiat!

  51. Ihan hirveästi en sisusta joulun merkeissä, mutta jotakin punaista ilmestyy ja joulun lähestyessä ostan hyasintteja. Joulukuusta ei ole ollut vuosiin, kun on kissatalous, mutta havuja nappaan sisälle tuomaan tuoksua. Kynttilöitä tulee poltettua heti, kun illat viilenee ja pimenee. Samoin ns. jouluvalot, jotka mulla on talvivalot sytytän heti, kun valo vähenee.

  52. Tykkään tästä Vienan värimaailmasta ja kuoseista!
    Joulutunnelma syntyy aina pikkuhiljaa…lisäämällä marraskuulta jouluun asti viikottain jouluisia asioita kotiin. Tunnelma-valot illalla, mausteiset tuoksut, lumi/hopea ja tähdet, kuuset ja porot sekä tietysti joulunpunainen!
    Violetti ja pinkki ovat mustan ohella hiipineet tykkäys-asteelle, niiden kanssa hopea ja lumi toimii hyvin. Punaista joulutunnelmaa, ripauksella kultaa tarvitaan silti lämpöä tuomaan. Onneksi eri puolille kotia voi luoda eri tunnelmia.

  53. Kukat ja kynttilät sekä jouluverhot ja -valot luovat jouluisen tunnelman.

  54. Kynttilät, piparkakut, glögi, jouluvalot, joululiinat ja tietenkin joulukuusi tuovat joulun tunnelmaa.

  55. Joulutunnelman luo jouluvalot, kynttilät ja joulukuusi. Joulun värimaailma on mielestäni punainen, sininen, hopea tai kulta.
    tiitu91.k1(at)luukku.com

  56. Punainen on joulun väri. Jouluomenat ja punainen pöytäliina ruokapöytään. Kynttilät, joulukoristeet, jouluvalot, piparit ja joulukuusi tuovat joulun tunnelmaa.

  57. joulu syntyy tuoksuista ja jouluvaloista, kuusesta: niin monista asioista yhdessä. Parasta on kuitenkin perheen kokoontuminen yhteen.. kaimaen1 at luukku.com

  58. Itse rakennettu joulukylä lipaston päälle. Uudistuvine muotoineen ja asukkaineen sekä lähempänä joulua joulukuusi havuntuoksuineen tuovat kotiin tunnelmaa.

  59. Joulun tunnelmaa luovat erityisesti kynttilät, jouluvalot ja satsumat, joihin on pistelty neilikoita. Myös joulutorttujen tekeminen ja joululaulujen kuunteleminen saavat aikaan mega joulufiiliksen! T:Kaisa
    kisuliina@gmail.com

  60. Jouluvalot kun laittaa ja sit viel muutamia tonttuja pöydälle koristeeksi. Ja tietty ne lapsen kanssa yhdessä tehdyt askartelut ja lumihiutaleet, jotka ripustetaan ikkunaan.

    anu.jaakonsaari@gmail.com

  61. Punainen ja valkoinen ovat joulun värit. hiljaisuus ,kynttilät ja hyvä ruka tuovat joulun.

  62. Joulutunnelma syntyy kuin itsestään, kun kotiin saa laittaa jouluvalot! On ihanaa kävellä ulkona ja katsella jouluvaloja. Myös lumi tekee jouluisen tunnelman.
    Jensu@live.fi

  63. Musta tuntuu et meillä on vähän ympäri vuoden joulu koska valot parvekkeella on ympäri vuoden,verhot puna-valko raidalliset,kynttilät palaa aina ja muutenkin yritän pitää suht hillittynä tavarat. Hävitin muutama vuosi sitten kaikki joulukoristeeni,nyt kun kaivoin kaappia bongasin 2 isoa joulupalloa.loppuja tavaroita voisi käyttää ympäri vuoden ilman että kukaan edes huomaisi.

  64. Aika perinteistä, “miljoonat” kimmeltävät joulupallot, jouluverhot, posliini-tonttu-kynttilänjalat, ja muu ihana joulu”krääsä”, jotka on vaan niin ihania, jouluisia ja söpöjä. Ja vienosti helisevä enkelikello kruunaa kaiken 🙂

  65. Kynttilät, ulkovalot, oikea kuusi, kinkku, jouluverhot ja pöytäliinat….hiutale@hotmail.com

  66. Perhe ja suku on jouluna tärkein ja tuovat sen tunnelman. Aattona käyn myös joulukirkossa, harvoja kertoja vuodessa kun siellä tulee käytyä.
    roosa.ojanen @ luukku.com

  67. Näin marraskuun puolivälissä alkaa joulu hiipiä mieleen ja kotiin. Koristelen aluksi pihaa ja taloa sisältä kynttilöin, lyhdyin, valonauhoin, pienin koristein… Pian saapuu lasten itsetehty joulukalenteri ja enkeliparvet. Joulu tulee hissuksiin. omenaliina@gmail.com

  68. Joulun tunnelman tuovat perhe ja sukulaiset, jotka asuvat kaukana, mutta joiden kanssa tiet jouluksi yhtyvät. Muuta ei tarvita, paitsi ehkä muutama lasi glögiä ja palanen suklaata!

    riunmapi ät student.jyu.fi

  69. Aikku10
    Perinteinen, oikea kuusi tuo tunnelmaa. Kynttilät ja glögin tuoksu.

    aiholapp(at)uusikaupunki.fi

  70. Peppinen
    Perhe ja koristeet, joulutaulut, ruuat ja joululaulut.

    peholapp(at)uusikaupunki.fi

  71. Jotkut kivat, lämpimät valot :3 Kovin ei tuu omaa kotia sisustettuu jouluksi, kun ei siellä tuu oltua. Äidin luona sitten perinteinen kuusenkoristelu, joka on aina mun homma. Toki muitakin koristeita ympäri asuntoo, hyvän maun rajoissa 😉 Kaikki tuo mun vastuulla aina, pari kissaa avustaa! Sellainen vähän nostalginen, lämmin tunnelma.

    jonna__maria@hotmail.com

  72. Ehkä eniten minulle joulutunnelmaa luo joulumusiikki 🙂

    rismira at gmail.com

  73. Vanhat perinteiset joululaulut ja kynttilät virittää hyvin joulun tunnelmaan. – Leena

  74. Minulle joulun tuo ensimmäiseen kotiini aikanaan saamani punainen lasikippo, herkut ja ehdottomasti joulukukat. – Piia

  75. Emme koristelee omaa kotiamme kaupungissa, sillä vietämme joulua perinteisesti mummolassa maalla. Parvekkeelle ja olohuoneeseen on laitettu hillityt valoköynnökset jo lokakuussa, mutta varsinainen ''joulusesonki'' starttaa vasta itsenäisyyspäivän jälkeen. Joulun odotukseen kuuluvat joulukalenterit, piparit ja glögit. Sään salliessa teen mielelläni ulos lapsuudesta tuttuja jäälyhtyjä, mutta siltä osin viime talvi oli kyllä surkea pettymys…

  76. Punaista ja vihreää sen olla pitää 🙂 Niiltä löytyy verhoista ja pöytäliinoista ja koristeet tuovat sitten tietenkin omat värinsä joukkoon. Joskus melkoista sekamelskaa, mutta ilman sitä ei joulu tule 🙂
    millal@luukku.com

  77. Joulutunnelmaa kotiini tuon punaisilla pöytätableteilla ja vaihtamalla jouluverhot. Lisäksi laitan ikkunoihin jouluvalot ja sisälle kauniita kynttilöitä luomaan joulutunnelmaa. Mutta kaikesta tärkein mielestäni on joulumieli, joka on rauhallinen (ei stressiä joululahjoista :D).
    hilsan@luukku.com

  78. Kaikenlaiset lyhdyt ja kyntteliköt (maltilla, ei liikaa), sekä sisälle että pihamaalla saavat joulumielen heräämään. Sisustuksessa pitää vaihtaa punaiseen, hopeaan ja harmaaseen. Jouluruoat tietenkin kuuluvat asiaan. tittap@hotmail.com

  79. Joulutunnelman kotiin tuo stressittömyys ja se (Jeee, tänä jouluna onnaa!) että saahaan joulupukilta/jouluhiireltä/mikä nyt kenellekkin kaikkein ihanin ja pehmein paketti; eli koko perhe kaikkine lapsineen kasaan jouluksi.
    Siihen vielä mausteeksi vegaaninen seitan kinkku muine herkkuineen, puilla lämmitettävä sauna ja kaikki ihanat itse väännetyt suklaakonvehdit niin aijjai…
    Joulukoristeet ja kymmeniä vuosia vanhat kierrätys vintage joulukankaat (tässä syy miksi himoitsen vallilaa, koska nekin kestää äidiltä tyttärelle!) kruunaamaan tunnelma. Panostamme mielummin riemuun, onneen ja joulu-ohjelmaan kuin kertakäyttö/tavara kaaokseen. 🙂

Comments are closed.