Laineilla

yhteistyössä Asennemedia ja Viking Line

Viime viikonloppuna olin kohtaamassa omia ennakkoluulojani risteilyihin liittyen Viking Gracella. En ole koskaan oikein ollut laivaihminen, edelliset kokemukset laivoista ovat yli viiden vuoden takaa ja silloinkin laiva on ollut lähinnä edullinen siirtymiskeino Tukholmaan ja takaisin.  Lähdin risteilylle kuitenkin avoimin mielin, olihan tiedossa kivaa ohjelmaa ja mukana maailman paras reissuseura, eli asenteen jengistä ihanat Jonna, Laura, Ulla ja Juulia. Siispä pakkasin laukkuun kameran ja bikinit, ja hurautimme autolla turkuun, josta laiva lähtee joka ilta yhdeksän aikaan. Pieni jännitysnäytelmä koettiin laivaan mennessä, satamassa menikin jonoissa odotteluun oletettua pidempi aika ja pelkäsimme että paatti lähtee ilman asennejengiä. Hyvin kävi kuitenkin, ehdimme mukaan laineille.

Grace ei tosiaan ollut ihan samanlainen kuin laivat, joilla seilasin vuosia sitten. Risteilyvierailijoiden viihtyvyyteen on panostettu sisustusratkaisuista lähtien, suomalaisen Vertti Kiven suunnittelema sisustus design-huonekaluineen henkii tyylikkyyttä ja hotellimaisuutta. Ison vaikutuksen teki seaside double-hyttimme, poissa oli kokolattiamatot ja merimiesromantiikka, tilalla selkeyttä ja raikkautta sekä pehmeä peti valkoisine lakanoineen.

Laivan aamiaisbuffet on jäänyt muistoihini jotenkin tunkkaisena, meluisena ja ruuhkaisena. Tällä kertaa kokemus oli aika toisenlainen – nautimme Oscar à la carte-ravintolassa herkullisen erikoisaamiaisen rauhallisissa merkeissä, livepianomusiikin soidessa ja saaristolaismaisemia ihastellessa.

Muita kohokohtia reissullamme olivat mm. shoppailu tax freessä (jossa oli ilahduttavan hyvin luonnonkosmetiikkaakin tarjolla) ja etenkin kylpylähetki laivan tyylikkäässä Spassa. Tuli kyllä aika hemmoteltu olo, kun pääsin testaamaan sekä span hoitotarjonnan ihanan hieronnan ja minikasvohoidon muodossa, että lisäksi vip-saunaosaston, jossa saimme nauttia saunan lisäksi omasta poreammeesta ja tarjoiluista.

Kiitos Viking Linelle uudenlaisesta risteilykokemuksesta ja ihanille tytöille matkaseurasta!

one comment on Laineilla

  1. Katsoo merelle ja pelkkiä aaltoja, ei laivoja, ei jäätä eli tyhjää täynnä.

Comments are closed.