2: Sagalaga Design – tarinoita Suomen luonnosta

yhteistyössä Asennemedia ja Sagalaga Design

“Sagalaga Design on suomalainen tuotemerkki, jonka tuotteet syntyvät arjen taianomaisista hetkistä ja Pohjolan luonnon vähäeleisestä estetiikasta.”

Vierailin viime kuussa Sagalagan showroomilla viiskulmassa ja ihastuin suloisiin tuotteisiin ja filosofiaan tuotteiden takana. Sagalagan suunnittelija Satu kertoi viehättäviä kertomuksia veikeistä eläinhahmoista, jotka seikkailivat niin tarjottimissa, korteissa kuin keittiöpyyhkeissäkin – oli pöllöperheen sukukokous ja herra Kettu, jonka poika oli ryhtynyt merirosvoksi. Tarinoiden avulla arkiset tuotteet heräävät henkiin, tuovat piristystä arkeen.

Kiinnostavien tarinoiden lisäksi koin mielettömän arvokkaana sen, että kaikki Sagalagan tuotteet on valmistettu Suomessa. En koe olevani erityisen isäinmaallinen ja tiedän, ettei kotimaisuus ole aina välttämättä laadun tae, mutta ostaessani Suomessa tehdyn tuotteen tiedän sen olevan ainakin eettinen. Sagalagan tuotteissa voi onneksi luottaa laatuunkin, merkille on myönnetty myös Design from Finland-tunnus merkkinä korkealaatuisesta suunnittelusta.

Omat suosikkini Sagalagalta näkyvät näissä kuvissa: yksinkertaisen kaunis, harmaa revontuli-keittiöpyyhe, metsäntuoksuiset puiset käpykoristeet ja pöllöhahmot. Sinisävyiset joulukortit lähtevät eteenpäin tervehdyksinä ystäville, itsetehtyihin joulukortteihin ei varmaan olisikaan ollut aikaa. Kaikkiin tuotteisiin voi tutustua ainakin Sagalagan verkkokaupasta (yli 50e tilauksiin ilmainen toimitus!) tai esimerkiksi tulevana viikonloppuna Kaapelitehtaalla Ornamon Design joulumyyjäisistä, josta voi löytää varmasti kaikkea muutakin ihanaa pukinkonttiin.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *