4: floristileikkejä

Jouluna koti täyttyy kukista. Lahjaksi saaduista ja itse ostetuista – kukilla ja kasveilla on ihana sisustaa joulukotia. Kaikki taloudesta löytyvät kukkaruukut pääsevät käyttöön, kun hyasintit, amaryllikset ja havunoksat täyttävät kodin. Etenkin viimeksi mainittuja on tällä hetkellä tämä koti täynnä, ja se näkyy myös lattioilla runsaina havunneulaskasoina – mutta kauneuden eteen on joskus kärsittävä, kuten äitini tapasi sanoa aina kun harjasi isoja takkuja pois pitkästä tukastani lapsena.

Tykkään leikkiä kukkien kanssa omilla säännöilläni – kun ei ole mitään koulutusta tai tai oppia taustalla, niin ei ole rajojakaan (mielelläni kyllä kukkakurssille osallistuisin, saa ostaa kurssilahjakortteja minulle lahjaksi, vink vink.) Välillä pidän lopputuloksista enemmän ja joskus vähemmän, kaikki on vähän sattumankauppaa. Vastaan tuli edullisesti upean värisiä jaloleinikkejä ja anemoneja, joista syntyi kuusenoksien kera mielestäni ihana kimppu, ihan sattumalta. Toisaalta kun taas valikoin kukat valko-vihreään kimppuun vähän harkitummin, ei lopputuloksesta tullutkaan yhtään sellainen kuin olisin halunnut, vaan hiukan epämääräinen. Mutta itse tehty on itse tehty, ja epämääräisen näköinen voi olla kaunista sekin omalla tavallaan.

Suosittelen siis rohkeasti kokeilemaan kukkakimppujen tekoa välillä itse, valitsee esimerkiksi paria suosikkikukkaansa kaupasta ja yhdistää niihin vaikka luonnosta poimittuja oksia tai havuja. Jos omiin asetelmiinsa kyllästyy, niin aina kukat voi erotella ja laittaa yksitellen pienempiin maljakoihin – kaunis ratkaisu sekin.

Related Post

5 comments on 4: floristileikkejä

  1. Voi itku, mulla on kyllä helppoa kun lähin kukkakauppa on viereisessä talossa! Ja monta muuta kivaa ihan tässä lähistöllä. Kesällä varmaan ainakin sulla on hyvät luonnonkukka-apajat? 🙂

  2. Moi! Ostan monesta eri paikasta, usein korkeavuorenkadu kukkakaupasta, jonka nimeä en nyt muista, mutta se on kahvila Succesin vieressä. Joskus käyn kukkaostoksilla ruoholahden s-marketin viereisessä paikassa, jossa on usein kaikki leikkokukat 1e / kpl, siellä voi tehdä oikeita löytöjä 🙂 Muita suosikkejani on myös Ullanlinnassa Flower Bazaar ja Uudenmaankadun Inbloom.

  3. KIvoja asetelmia.

    En ole siinä Ruoholahden pakassa aikoihin käynytkään. Välillä siellä on ollut itsepalvelu; olen poiminut ja käärinyt paperiin itse omat kukat ja maksanut kassalle pöydällä olleen ohjelapun mukaan. Kotona laitan ne yhden kukan maljakoihin tai vanhoihin apteekkipullohiin.

    Kotona odottaa kolme hyasinttia jotka laitan tänään johonkin ruukkuihin ja koristelen sammaleella.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *