6: joulukoti

Tänäkään jouluna ei meille tule punaisia jouluverhoja tai liinaa, sen kummemin kuin olkipukkejakaan. Paras joulusisustusvinkkini on edelleen sama kuin viime vuonna, siivoaminen. Joulufiilis kotiin tulee puhtaudesta, valoisuudesta, selkeydestä. En juurikaan hanki joulukoristeita, mutta muutama poikkeus vahvistaa periaatettani: havunoksat ja kynttilät. Tänä vuonna olemme harkinneet oikean joulukuusen hankkimista, olisi ihana saada sellainen pieni suloinen kuusi joulupyhiksi olohuoneeseen ja siihen yksinkertaiset valot. Mutta mihin joulukuuset kaupungissa viedään sen jälkeen kun niistä on aika luopua?

Olen ottanut tavaksi polttaa illalla yöpöydälläni aina ennen nukkumaanmenoa tuoksukynttilää, jotenkin se rauhoittaa. Skandinaviskin Jul-kynttilästä tulee ihana jouluinen tuoksu, mieheltä lahjaksi saatu “lempi” on vielä korkkaamaatta. Samuji homen kolmihaarainen kynttilä on ehkä kaunein joulukoristeeni, uskon että tulen hankkimaan tällaisen kotiini jouluksi joka vuosi, jos niitä on vain saatavilla tulevaisuudessakin.

Oikein ihanaa itsenäisyyspäivää kaikille!

4 comments on 6: joulukoti

  1. Tuo Samujin kolmehaarainen kynttilä on kyllä kaunis. Ihastelin niitä jo vuosi sitten, mutta en tullut hankkineeksi sellaista. Tänä vuonna aion korjata tilanteen.
    Kivalta näyttää myös seinälle laittamasi kranssi. Pidän simppeleistä kransseista, mutta meidän ulko-oveen sellaista ei voi laittaa, joten en ole sen vuoksi niitä koskaan hankkinut. Mutta senhän voi tosiaan laittaa vaikka seinälle, kiitos vinkistä!

    Sanna

  2. Meillä saa oveen laitettua kranssin, mutta rappukäytävän hämärässä se ei oikein pääse oikeuksiinsa. On siellä nytkin joku yksinkertainen kranssinpyörylä, mutta halusin tällä kertaa ripustaa jonku sisällekin, tein tuon olkkarin seinällä olevan pistaasinlehdistä.

  3. Kaunista! Juuri selailin sohvia netissä, jostain kevyemmästä haaveilen ja kattelin tuota teidän sohvaa, että juuri jotain tuollaista :–)

Comments are closed.