8: herkulliset taatelisnickersit

Vuosi sitten helmikuussa Vaimomatskuu-blogin Juulia toi brunssille taatelisnickersejä. Olin myyty heti ensimmäisestä makupalasta, ja päätin että näitä teen vielä itsekin joku päivä. Melkein vuosi siihen meni, mikä ei haittaa, sillä nämä sopivat ihan loistavasti jouluun. Taatelisnickersit valmistuvat nopeasti, ovat paljon tavallista suklaakonvehtia maukkaampia ja terveellisempiä ja niissä yhdistyy ihanasti suolainen ja makea. Kiitos ohjeesta Juulialle!

Taatelisnickersit

taateleita
cashew-pähkinöitä
tummaa, n. 70% leivontasuklaata
sormisuolaa

Käytin itse tuoreita (tai puolituoreita) taateleita, joita löytyy kauppojen hedelmäosastoilta tähän vuodenaikaan varsin hyvin. Poista taateleista kivet ja lisää sisälle 1-2 cashewpähkinää. Sulata suklaa vesihauteessa, ja pyörittele taatelit suklaassa ja laita leivinpaperille jähmettymään. Lisää jokaisen taatelin päälle ripaus sormisuolaa ennenkuin suklaa on kunnolla jähmettynyt. Säilytä jääkaapissa.

Related Post

15 comments on 8: herkulliset taatelisnickersit

 1. Voikohan/kannattaakohan näitä pakastaa? Jos haluaisi tehdä etukäteen.. vai säilyykö miten hyvin jääkaapissa, onko kokemuksia?

 2. Suosittelen! Mä syön näitä jääkaapista pikkuhiljaa, kerrallaan menee ehkä 1-2. En itsekään ole kovin paljoa makean ystävä, vaikka rakastankin kakkujen tms. tekemistä niin niiden syöminen jää yleensä jonkun muun vastuulle 😉 mutta ripaus suolaa makeaan yhdistettynä = yam.

 3. Ei tarkasti, mutta tässä Jellan ohjeen mukaan Taatelisnickers n. 25-30 kpl

  200 g kivettömiä kokonaisia taateleita

  n. 50 g pähkinöitä

  n. 200 g Fazer premium tummaa leivontasuklaata (70%)

  sormisuolaa, tai jos haluat hifistellä, vaniljasuolaa (esim. Halen Môn)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *