Sunnuntai on nautiskelua

Sunnuntai on viikonpäivistä se, jolloin ehtii eniten keskittyä ruokaan. Valmistaa aamiaisen rauhassa, valita harkiten päivällisreseptin, juoda oikeat päiväkahvit. Sunnuntai on ainakin meillä tyypillisin brunssipäivä, koska sunnuntaina jotenkin kuuluu nautiskella, ottaa rennosti ja viettää aamiaspöydän ja kahvikupin äärellä vaikka tunti.

Viime sunnuntaina nautimme ystävänpäivän brunssia kaksistaan mieheni kanssa, loistavien (ja yllättävän nopeasti valmistuvien) amerikkalaisten pannukakkujen kera. Tänään ajattelin uhmata räntäsadetta ja suunnata ravintolapäivään. Muistan kun ravintolapäivää vietettiin ensimmäistä kertaa ja se oli todella jännittävä ja mielenkiintoinen juttu – nyt se on muuttunut jättimäiseksi ruokafestariksi, joka täyttää kadut ja puistot ainakin täällä helsingissä. Moni ravintolapäivä on jäänyt väliin ilman että olen edes tajunnut, kun ei ole ollut energiaa lähteä etsimään valtavasta tarjonnasta jotain kokeilemisen arvoista. Tänään innostun ravintolapäivästä uudelleen, ehkä eniten tämän vegaanikokeilun vuoksi. Uusien kasvipohjaisten ruokien ja herkkujen kokeilu kiinnostaa, ravintolapuolella vegaanitarjonta on vielä kuitenkin aika vähäistä.

vinkit ravintolapäivään:

Almond dream – mmanteliunelmaa, Powaun mantelimaitoja ja jätskejä. Powaun mehut ovat suosikkejani, vaikka harvoin raaskin niitä ostaa. Tänään ostan ainakin pari pulloa mustikkamantelimaitoa (huom. sisältävät hunajaa). Avoinna 12-18, Korkeavuorenkatu 5.

Roma Hki – kiviuunissa paistettua kasvispitsaa, kaksi täytevaihtoehtoa: kesäkurpitsa, tomaatti, basilika tai mozzarella, kirsikkatomaatti, basilika. Täydellisen juustottoman pitsan metsästys jatkuu. Avoinna 12-18, Katariinankatu 1.

Urbaani vegenda – donitseja, keksejä ja muita herkkuja Espan puistossa – vegaanisti tietenkin, gluteenitonkin vaihtoehto on joukossa. Avoinna klo 11 alkaen.

Related Post

one comment on Sunnuntai on nautiskelua

  1. Oi että miten ihanan näköiset pannukakut, njams. Hyvä fiilis näissä kuvissa. 🙂 Minäkin hypistelin kaupassa roosan väristä ruusukimppua, vaikka se ei ole yhtään värini. Joku naisellisuus puuska iskee näin keväällä. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *