Talvi-ihon hoito, osa II: viisi vinkkiä kosmetologiltani

talvi-ihon hoito

Kirjoitin viime viikolla talvi-ihon hoidosta ja jaoin siihen liittyen kolme suosikkituotettani ihon kosteuttamiseen. Nyt on toisen osan aika, jota varten haastattelin luottokosmetologiani Minnaa. Olen käynyt Kauneushoitola Hillassa nyt jo vuoden ajan hoidoissa, ja Minnasta on tullut hyvä ystäväni – eikä pelkästään sen vuoksi, että hän on hoidoillaan ja vinkeillään saanut ihoni todella hyvään kuntoon. Aina kun vierailen Hillassa, meillä on ihan älyttömän hauskaa, molemmilla tuntuu olevan yhtä huono hyvä huumorintaju.

Tässä jutussa Minna jakaa viisi parasta vinkkiään nimenomaan talvi-ihon hoitoa ajatellen:

“Jokainen tietää terveellisen ruuan, hyvien rasvojen, veden juonnin ja unen merkityksen ihon hyvinvoinnissa, mutta myös hyvällä hoidolla on iso merkitys. Näissä vinkeissä keskitytään siis talvi-ihon ulkoiseen hoitoon.”

1. Puhdista ihoasi hellästi

Puhdista ihosi ihotyypin mukaisella kasvoputsarilla iltaisin. Jos ihosi ei pidä vesipesusta niin apuna voisi käyttää esimerkiksi konjak-sientä tai misellivettä. 

“Aamulla en suosittele puhdistusaineen käyttöä. Voit pyyhkiä kasvosi pelkällä kasvovedellä tai huuhtaista kasvot haalealla vedellä. Illalla kasvot tulee pestä vaikket käyttäisi meikkiä – ilmansaasteet tekevät nimittäin ikävää iholle.”




2. Kosteutta kasvovedestä ja seerumista

Satsaa laadukkaaseen kasvoveteen ja käytä sitä aina aamuin illoin – reilusti. 

“Kasvovesi antaa ihon kosteutukselle pohjan jolle seerumin, voiteen ja öljyn tehoaineiden on helpompi imeytyä. Se myös tasapainottaa ihon pH:n vesipesun jälkeen. Aamulla riittää että suihkautat kasvovettä ihollesi ja pyyhit vanulla – kyllä muuten herää!”

3. Pehmeyttä öljyillä

Voidakseen hyvin iho tarvitsee kahta asiaa: kosteutta ja öljyä. Kosteuta ihoa oikein ja hiero tuotteet aina huolellisesti ihoon – hieronta tuntuu paitsi hyvältä, niin se auttaa myös tuotteita imeytymään paremmin.

“Kosteus vahvistaa ihon omaa suojakalvoa ja öljystä se saa rasvahappoja, ravintoa ja pehmeyttä. Tämän vuoksi esim. EkoPharman Mustaherukka hoitovoiteessa on sekä mustaherukan uutetta että -siemenöljyä. Yöksi voit voiteen asemasta/kanssa laittaa myös kosteusseerumia ja öljyä. Suosittelen aina hankkimaan juuri sinun ihotyypillesi sopivat tuotteet kosmetologin avustuksella – näin vältyt myös hukkaostoksilta.”

talvi-ihon hoito

4. Hemmottele ihoasi ja itseäsi kuorinnalla ja naamiolla

“Tehokkaimman ja turvallisimman kuorinnan teet rakeettomalla kuorinnalla joka perustuu esim. AHA-hedelmähappoihin. Kuorinta kannattaa tehdä kerran viikossa tai kerran kahdessa viikossa. AHA-kuorinta toimii myös hormoninäppyjen taltuttamiseen – itse teen sillä täsmähoitoa jättifinnien hyökätessä menkka-aikaan. Kuorinnan jälkeen voit vielä levittää kasvoille ja kaulalle ihotyypin mukaisen naamion ja istahtaa sohvalle viinilasin kanssa. 😉 “

5. Nauti talvisista säistä

Pakkasvoiteita ei nykyään enää suositella – vesipitoinen voide nimittäin jäätyy ihoon ja vedetön taas tekee iholle kalvon, jonka alle ihosta luontaisesti haihtuva kosteus jäätyy. Paras tapa on siis kosteuttaa iho hyvin vähintään tuntia ennen ulkoilua ja myös ulkoilun jälkeen.

“Nauti talvesta täysin rinnoin! Voit luottavaisin mielin tehdä lumiukkoja (tai tarpoa loskassa..) kun noudatat yllä olevia simppeleitä rutiineja. Talvi-ihon hoito voi olla myös helppoa ja kivaa.”

talvi-ihon hoito

+ 1. extravinkki:

Hillan verkkokaupassa ovat muuten kaikki öljyt ja seerumit tämän viikon -15% alennuksessa!