Marimekon sisustuskevät 2016

marimekon sisustus
yhteistyössä Asennemedia ja Marimekko

Niin kauan kun muistan, on lapsuudenkotiini kuulunut Marimekko: verhoissa, lakanoissa, pöytäliinoissa. Eikä ollut pelkkää unikkoa, vaan useita eri kuoseja, kuten muijaa, pukettia ja tasaraitaa. Pääsin lapsena usein äidin mukaan ostoksille marimekon liikkeeseen – muistan, kun hankin pikkutyttönä itse säästämilläni rahoilla tummansinisen urbaani-olkalaukun ja sen, miten täydellinen YO-mekko löytyi pitkän jatkuneen etsinnän päätteeksi juuri Marimekosta. En usko, että on yhtään liioiteltua sanoa, että rakkaus suomalaista laadukasta suunnittelua kohtaan on syntynyt jo lapsuudessa juurikin Marimekon kautta.

Ilokseni pääsin Marimekon ja Asennemedian kampanjan myötä tutustumaan Marimekon sisustuspuolen ihaniin kevätuutuuksiin ja kokeilemaan, miten ne sopisivat omaan sisustukseeni. Marimekon sisustuskevät on raikas, valoisa ja pirteä – väreistä nousee esille eniten omat lempivärini, vaaleanpunainen ja tummansininen. Innostuin stailausprojektissani ehkä vähän liikaakin, kuvia syntyi niin paljon, etteivät ne kaikki edes mahtuneet tähän postaukseen, luvassa on siis lisäkuvia myöhemmin. Sain valita mallistosta kuvauksien päätteeksi yhden esineen itselleni, olisin kyllä voinut ottaa vaikka kaikki. Osaatko arvata, mikä uutuuksista jäi meille?

marimekon sisustus

Ehdottomasti parasta kevätmallistossa ovat uudet Carina Seth Andersonin suunnittelemat, suupuhalletut lasimaljakot. Pieniä flower-maljakoita saa vaaleanpunaisena ja kirkkaana – omia pikkumaljakoita yhdistelemällä niistä sai koottua kauniin rykelmän keittiön pöydälle. Oletteko muuten huomanneet, että kaupan yleensä  ankeista valmiskimpusta saa ihania, kun kukat ripottelee erikseen moneen pieneen maljakkoon?

Pienten maljakoiden lisäksi mallistossa oli kaksi isompaakin vaasia – valkoinen Ming ja kirkas Urna. Näin isoihin maljakoihin saa jo aika näyttäviä kukka-asetelmia, mutta ne toimivat myös ihan sellaisenaan upeana sisustuselementtinä.

Kevätmalliston kuoseista minulle mieluisimpia olivat vinoraitainen Mint ja tummansiniruutuinen Okko. Mint-tyynynpäälliset olivat ihanan isot, 40x60cm, ja sopivat ihan täydellisesti makuuhuoneeseen, yksiväristen harmaiden ja valkoisten pellavalakanoiden kaveriksi. Heittäydyin jopa uhkarohkeaksi kuosien yhdistelijäksi, Okko ja Mint sopivat myös hyvin samaan petiin ilman riitelyä. Liian usein sitä itse arastelee kuosien käytössä, “ei ruutua ja raitaa samaan asuun”-kummittelee varmaan edelleenkin jossain takaraivossa. Pitäisi useammin unohtaa tuollaiset vanhat hassut säännöt.

Käytän usein keittiöpyyhkeitä pöytäliinoina, ne ovat usein liian hienoja alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa. Suloinen teekattaus syntyi Mint-astiapyyhkeen ympärille, kattaukseen pääsi maljakon lisäksi mukaan aikoinaan siskoilta lahjaksi saatu rakas Oiva-teepannu ja samanniminen kaadin. Marimekon sisustustuotteissa itselleni ainakin on parasta juurikin se, että ne eivät vain ole pelkästään yksittäisiä hienoja tuotteita, vaan niitä on helppo yhdistellä keskenään, tuoda uutta vanhan keskelle.

Mitä sinä pidät Marimekon kevään uutuuksista? Jos tykkäsit, niin kannattaa seurailla blogini facebook-sivua, sillä sinne on tulossa myöhemmin tänään arvonta näihin uutuustuotteisiin liittyen.

Related Post

14 comments on Marimekon sisustuskevät 2016

 1. Suosikkini kevään sisustusmallistossa on ehdottomasti Urna-maljakko. Se vaikuttaa mittasuhteiltaan siltä, että siihen saisi vähän matalamman kukka-asetelman kauniisti – sellainen maljakko tuntuu vielä puuttuvan. Mikä siinä on, että kippoja on kaapit täynnä, mutta kun tulee kotiin kukkapuskan kanssa, niin se ei tahdo sopia oikein mihinkään? En voi olla ko. ongelman kanssa yksin 😀

  http://thewildethings.com

 2. Marimekko on aina kaunista ja tyylikästä!
  ihania yksityiskohtia näissä kauniissa kuvissa!
  Multa löytyy sama teepannu unikkokuvioisen, saatiin häälahjaksi 🙂

 3. Kaikki uutuudet on kivoja!
  Pakko kommentoida ja korjata, että Urbaani-olkalaukku on ollut mallistossa vasta vuoden tai kaksi. Eli jos nuorempana olet tuon klassikon Marimekosta saanut, on kyseessä ihan vain Olkalaukku 😉

 4. Samaa mieltä! Maljakoihin huomio kiinnittyy ensiksi, ehkä siksi että vastaavia ei ole aiemmin ollut. Se on jännä miten niin tuttu merkki onnistuu ihastuttamaan taas jälleen, monien vuosien jälkeenkin 🙂

 5. Hassua, kun noissa tekstiileissä on tavallaan jotain vanhan fiilistä mutta silti ne ovat mielettömän raikkaita ja juuri tätä hetkeä. Kiitos Tuovi! <3

 6. Emma, en usko että olet ongelman kanssa yksin. Mulla on ainakin vähän sama haaste, maljakoita löytyy kyllä mutta koskaan mikään ei tunnu olevan juuri sopiva mun kukkakimpuille 😀 Urna on kyllä upea ja oli itseasiassa mun valinta tästä mallistosta, mutta se on kyllä sen verran suuri, ettei ihan matalat kimput siihen käy, vaan kukilla täytyy olla enemmän vartta. Mutta minulta puuttui juuri tuollainen näyttävämpi suurempi maljakko ja Urna tuntui täyttävän täydellisesti tuon puutteen 🙂

 7. Ihana kuulla Outi! Tuo teepannu on mulle myös rakas. Marimekkoa on tullut lahjaksi erilaisten juhlien yhteydessä jo vuosien ajan, yleensä lahjat ovat aina mieleisiä. Myös häälahjaksi saatu Sukat makkaralla-kannu on tärkeä 🙂

 8. Hei, kiitos huomautuksesta! Mietinkin, että miksi en muista olkalaukulla olleen mitään erityistä nimeä. Ehkä siksi, kun sitä ei ollut 🙂 Kyseessä on kai silti sama tuote, uudelleen nimetty vain? Täytyypä korjata tekstiin.

 9. Hei! Toivottavasti huomaat tämän kysymykseni vaikka tuleekin vanhaan postaukseen.. Olisin kysynyt mistä on tuo puikula musta maljakko, on juuri sellainen mikä etsinnässä? Ja entäpä toi tosi kaunis turkoosin sävyinen taulu sohvan yläpuolella? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *