Vegaani Pariisissa

vegaani pariisissa

Vihdoin ruokapostaus Pariisista! Etukäteen ajattelin, että vegaanius Pariisissa olisi todella hankalaa, ja olin valmistautunut syömään myös tarpeen tullen vegetaarisesti, en halunnut ruuasta stressin aihetta lomamatkalleni. Täytyy sanoa, ettei Pariisi mikään vegaaniruokailijan paratiisi ole, mutta ei se vegepaikkojen löytäminne ollut kuitenkaan niin hankalaa ollut silti, kuin luulin. Paria croissanttia ja yhtä Laduree-macaronsia lukuunottamatta söin matkan aikana täysin vegaanisesti.

Airbnb-asuntomme oli Le Maraisin alueella, jossa ravintolatarjonta oli mielestäni todella hyvä ja useita täysin vegaanisiakin ravintoloita mahtui joukkoon. Omat suosikkini ravintoloista ja kahviloista ovat sellaisia rennon tyylikkäitä paikkoija, joista saa maittavaa ruokaa monipuolisesti, eri ruokavaliot huomioiden. Vierailumme Pariisissa oli niin lyhyt, että ehdimme testaamaan vain muutaman paikan, tässä niistä suosikkini.

vegaani pariisissavegaani pariisissa

Season / 1 Rue Charles Francois Dupuis

Kävimme seasonissa aamupalalla ja poistuimme varsin tyytyväisinä. Vegaanitarjontaa oli paljon, ja muutenkin maukkaita ja hyvännäköisiä ruokia: salaatteja, täytettyjä leipiä, smoothiekulhoja etc. Season oli selvästi suosittu ja trendikäs paikka, mutta saimme silti lauantai-aamupäivällä pöydän ilman jonotusta. Avokadoleivät olivat herkullisia, samoin tilaamani acai smoothie bowl. Paikasta tuli vähän mieleen Kasarmitorin The Cock, niin ruuan kuin sisustuksensakin puolesta. Ainoa miinus tulee hinnoittelusta, paikka oli hitusen kallis mielestäni.

vegaani pariisissavegaani pariisissa

Hank Burger 55 Rue des Archives

Pariisissa ei ehkä ensimmäisenä tulisi mieleen lähteä hampurilaiselle, mutta kun kyseessä on kokonaan vegaaninen burgeripaikka, niin täytyyhän se testata. Suosittelen paikkaa, vaikkei vegaani olisikaan, hampparit olivat nimittäin todella herkullisia! Mieheni epäili kovaasti paikan vegaaniutta, koska burgeri oli kuulemma todella lihaisa ja täyttävä. Sisustus oli suloisen mökkimäinen kukkatapetteineen ja puujakkaroineen ja palvelu oli ystävällistä.

Coffee Spoune36 Rue Saint-Sebastien

Ehdin kävellä Coffee Spounen ohi monta kertaa ennen kuin huomasin sen, vaikka se sijaitsi ihan asuntomme lähellä. Tila näytti alkuun todella pieneltä, mutta peremmällä olikin enemmän asiakaspaikkoja. Emme ehtineet kokeilla paikan herkulliselta kuulostavaa brunssia, enkä osaa sanoa sen vegaanisuudesta, mutta täältä sai todella hyvää soijalattea ja paikan tunnelma oli varsin viehättävä. Spounessa olisin voinut istuskella pidempäänkin.

vegaani pariisissa

Ob-La-Di54 Rue De Saintonge

Odotin eniten etukäteen käyntiä kauniissa Ob-La-Di kahvilassa, mutta aamiainen jäi täällä kokematta pitkän jonon vuoksi – paikka on kovin pieni ja selkeästi suosittu. Haimme täältä silti herkulliset mantelimaitolatet mukaan ja ehdin vähän ihastella paikan sisustusta. Juttelin myös tarjoilijan kanssa, ja paikassa suhtaudutaan myös suopeasti vegaaneihin ja muihin erikoisruokavalioihin, tarjolla olisi ollut ainakin chia-vanukasta ja avokadoleivän olisi saanut vegaanisena.

vegaani pariisissavegaani pariisissa

Muita vinkkejä

Kaikista ruokakaupoista ei välttämättä saa soijamaitoa-tai jugurtteja, mutta ainakin Le Maraisin alueella oli monta luomu/eko-ruokakauppaa, jossa oli todella hyvät vegaanivalikoimat, melkein paremmat kuin Suomen vastaavissa. Ostimme ensimmäisenä iltana tälläisestä ekokaupasta aamiais-ja iltapalatarvikkeita koko viikonloppua varten, ja söimme päivän ensimmäisen aamupalan aina Airbnb-asunnossamme, ettei tarvinnut lähteä nälkäisenä brunssipaikkoja etsimään. Asunnosamme oli isot ikkunat ja hyvät näkymät läheiseen puistoon, että ikkunan ääressä istui oikein mielellään Pariisilaiselämää seuraamassa.

Onko teillä kokemuksia Pariisista vegenäkökulmasta? Vinkkejä saa jakaa, vaikkapa seuraavaa matkaa varten.

Related Post

7 comments on Vegaani Pariisissa

  1. Ihastuin Hank Burgeriin omalla Pariisin reissulla, paikka vakuutti myös monet sekasyöjämatkaseuralaiseni. Hank Burgeri taisikin olla oman reissuni ainut vegaanipaikka, sillä isossa porukassa ainoana vegaanina piti hieman joustaa paikkavalintojen suhteen ja monessa paikassa tyydyin myös ihan vain epävegaaniseen kasvisruokaan.

  2. Lukiessani vegaaneiden postauksia eri puolelta maailmaa iskee kauhea innostus lähteä reissuun, edes viikonlopun verran! Ihania kuvia ja vinkkejä, ja vaikkei Pariisi olekaan ehkä ensimmäisenä listalla matkakohteista niin kiva tietää sen olevan ihan hyvä kohde vegaanin kannalta. Tällä hetkellä himottaisi Berliini ja Barcelona, mutta koskaan ei tiedä mihin sitä innostuu lähtemään! 🙂

  3. Tässäkin mielessä monesti omia suosikkejani ovat paikat, jotka eivät välttämättä ole kokonaan vegaanisia, mutta joista saa sekä herkullista vegaani-että sekaaniruokaa. Hank oli kyllä kingi! Vaikkei burgeripaikka ollut nyt kaikkein sitä autenttisinta pariisilaisuutta 😉

  4. Pariisi on ihana kohde kyllä muuten, vaikkei mikään kasvisruokamekka olekaan, toisin kuin Berlin ja Barcelona! Mulla on tiedossa tänä vuonna matkat myös noihin viimeksi mainittuihin, joten odotan innolla tulevia vegaanikokemuksia ko. kaupungeista 🙂 Tallina ja Tukholmakin kiinnostaisivat kovasti ruuan kannalta, molemmissa on kai asiat vegaanien kannalta paremmin kuin Helsingissä..

  5. ihana postaus ja pari uutta paikkaa myös mulle, pitää käydä kurkkaamassa ne ! etenkin toi vegehampparipaikka näytti herkulliselta kun kävelin pari päivää sitten sen ohi 🙂

    ja tosi kivat kuvat <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *