Sisustuksen lempiväri juuri nyt: vihreä

Kevät hiipii pikkuhiljaa sisustukseen. Tämän hetken lempivärini kotona on vihreä, haluaisin sitä vähän joka puolelle. Jos asunto olisi oma, niin maalaisin varmaan jonkin seinän vihreäksi – vihreässä on paljon sellaista sielukkuutta ja rauhallisuutta, siitä tulee hyvä fiilis. Lähdin etsimään oikeansävyisiä vihreitä sohvatyynyjä Kaisu Sirviön Valoa kohti-teoksen kautta, kauniissa kivilitografiatyössä kukkivat mangoliat vihreällä pohjalla. Ostin teoksen muutama vuosi sitten TOKYO:n joulumyyjäisistä, sain sen varsin edulliseen hintaan.

Vihreän kaipuussani vaihdoin yöpöydäksi vanhan puutuolin, jonka päällinen on jo aika rispaantunut, mutten silti raaskisi sitä vaihtaa. Säilytän yöpöydällä lempparituoksuni (Byredon Rose Noir) lisäksi Daniel Wellingtonilta saatua kelloa ja Pariisin tuliaisia, Aesopin käsirasvaa ja A.P.C:n tuoksukynttilää.

Viikonloppuna tein reissun Plantageniin ja kävin hankkimassa siemeniä, yrttejä ja uusia ruukkuja. Olin vähän lapsellisen onnellinen noista kahdesta tummanvihreästä pikkuruukusta, joiden lettikuvioista tulee muuten vähän mieleen Iittalan sarjaton-astiat, eikö vain? Kylvin ruukkuihin basilikaa, persiljaa ja minttua, katsotaan miten ikkunalautaviljelyn käy. Kesällä yrtit voi siirtää sisapihalle, niitä on kiva napsia  grillatessa ruuan sekaan.

Joka kevät herää tämä sama haave omasta pienestä puutarhasta, pihasta tai viljelypalstasta. Vaikka olen lähes sataprosenttisesti kaupunkilaistyttö enkä halua muuttaa keskustasta pois vielä pitkään aikaan, niin silti en pelkää työntää sormia multaan ja ryömiä kasvimaalla. Unelmissani söisin oman maan mansikoita pionitarhani keskellä pellavamekko päällä ja veisin omenoita puutarhastani naapureillekin. Toistaiseksi tyydyn kuitenkin tähän ikkunalautaviljelyyn, ehkä joskus tulevaisuudessa haave muuttuu todeksi.

6 comments on Sisustuksen lempiväri juuri nyt: vihreä

  1. Kauniita sävyjä ja kuvia, nyt iski valtava inspiraatio lisätä hieman vihreää meilläkin sisustukseen 🙂 Olen kaivannut harmaan ja eri vaalean sävyjen rinnalle jotakin syvempää (makkarissa se on sininen) ja tuo vihreä kyllä osui ja upposi!

  2. Hei Viena!
    Ihan aiheesta poiketen, mutta olen katsellut jo jonkin aikaa ihania snappejasi ja lemppareita ovat ehdottomasti jakamasi vegaaniset reseptit! Itsekin koiranomistajana aloinkin pohtia että mitä koirasi syö? Itse olen vasta aloitteleva (jos niin nyt voi sanoa) vegaani ja olenkin alkanut pohtia esim. maitotuotteiden toimimista koiralleni.. Tottakai ymmärrän, että koira on lihansyöjä, mutta ihan mielenkiinnosta vain mietin, josko sinä tietäisit jotain eettistä tapaa ruokkia koira. 🙂
    Mukavaa kevättä!

  3. Minäkin tykkään vihreästä, minulla se on vaan vähän vaaleamman vihreä.
    Olen varmaankin sun blogissa eka kertaa. Ois niin kiva, jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin + osallistu arvontaan.

  4. Kiitos Lemmi! Sininen ja vihreä on väreissä mun ikisuosikkeja, mutta olen arastellut käyttää niitä sisustuksessa. Selvästi ihan turhaan 🙂

  5. Hei! Ihana kuulla että vegaaniset reseptit kiinnostaa 🙂

    Koiran ruokinnasta, meillä koira syö ihan lemmikkikaupasta ostettua nappulaa. Jos jotain muutosta oma vegaanius on tuonut koiran ruokailuihin, niin sekasyöjäaikoina meillä oli toisinaan koiralle kaapissa kaupan nakkeja tms. herkku/koulutuspaloina mutta nykyään ei todellakaan 🙂 Meillä koira syö viljatonta nappulaa, se on vähentänyt ainakin silmien vuotamista, mutta muuten en ole kiinnittänyt koiranruuan eettisyyteen huomiota. Ehkä asia tarvitsisi tarkempaa pohdiskelua.. Kivaa kevättä sullekin!

Comments are closed.