Luonnonkosmetiikkaa edullisesti ja laadukkaasti – mahdoton yhtälö?

luonnonkosmetiikkaa edullisesti
yhteistyössä Asennemedia ja Urtekram

Kun puhun tuttavieni ja ystävieni kanssa luonnonkosmetiikasta, kuulen usein lauseen: “haluaisin suosia luonnonkosmetiikkaa, mutta budjettini ei anna periksi”. Monella on vahva käsitys siitä, että luonnonkosmetiikkatuotteet ovat kallista luksusta, joihin tavallisilla ihmisillä ei ole varaa. On totta, että etenkin ihonhoitotuotteiden puolella rahaa saa kulumaan satoja euroja seerumeihin, voiteisiin ja öljyihin, mutta kyllä luonnonkosmetiikkaa voi löytää edullisesti siinä missä synteettistäkin.

Rakastan luksusta kosmetiikassa, kauniita purkkeja kylpyhuoneessani ja ylellisiä tuoksuja. Silti olen huomannut että arjessani on tarve vähän edullisimmille perustuotteille, joita löytäisi tarpeen tullen nopeasti tavallisesta kaupasta ja joita voisi myös koko perhe käyttää (jos minun suosikkishampoo-tai hoitoainepulloihini on koskettu, niin siitä ei yleensä ole perheriita kaukana.) Haasteena onkin usein se, että miten löytää sieltä edullisten purteloiden joukosta juuri ne parhaiten itselle toimivat tuotteet.

luonnonkosmetiikkaa edullisesti
luonnonkosmetiikkaa edullisesti

Urtekramin luomulaatuiset, sertifioidut ekokosmetiikkatuotteet ovat mainio esimerkki oikeasti hyvälaatuisesta, mutta edullisesta luonnonkosmetiikasta. Uutuutena tänä keväänä on tullut kookos-tuotesarja, joissa ei ole lainkaan käytetty silikoneja, parabeeneja tai synteettisiä säilöntäaineita. Vaikuttavina aineina on muun muassa keittiöstä tutut kookosöljy ja kookosnektari, joita on vain hiukan kehitelty kylpyhuonekäyttöön sopivammaksi. Itselleni on tärkeää myös, että tuotteita ei ole testattu eläimillä ja ne ovat 100 % vegaaneja. Ja mikä parasta, näitä voi ostaa ihan marketeista ja pullojen hinnat ovat muutamasta eurosta kymppiin.

Ja siitä toimivuudesta – shampoota ovat meillä testanneet sekä minä että mies, ja molemmat ovat tykänneet. Rakastan kookoksen tuoksua, mutta se ei ole liian voimakas tuoksuherkälle miehelleni. Kaikki luonnonkosmetiikan shampoot eivät mielestäni jätä hiuksia puhtaan tuntuiseksi, mutta näissä ei ollut sitä ongelmaa, olo oli raikas pesun jälkeen. Oma ehdoton suosikkini sarjasta on hiuksiin jätettävä hoitoaine, jota suihkuttelen pyyhekuivaan tukkaan ennen föönausta, se jättää tukan ihanan sileäksi ilman lähmäistä tunnetta.

luonnonkosmetiikkaa edullisesti

Edullinen ja laadukas luonnonkosmetiikka, ei mahdoton yhtälö siis lainkaan. Vai mikä ovat sinun kokemuksesi?

one comment on Luonnonkosmetiikkaa edullisesti ja laadukkaasti – mahdoton yhtälö?

  1. Olen myös tykännyt Urtekramin kookos tuotteista todella paljon ja shampoo menee ehdottomasti luonnonkosmetiikan shampoiden kärkeen hinta/laatu suhteeltaan ja toimii aika hyvin minulla ilman hoitoainetta. Ihan kaikkia sarjan tuotteita en ole vielä päässyt kokeilemaan, mutta tähän mennessä testatuille tulee täältä iso peukku! Varsinkin body lotion on aivan huippu ihana! 🙂

Comments are closed.