Mansikkainen smoothie bowl ja asiaa maidottomuudesta

yhteistyössä Asennemedia ja Gogreen

Kun päätin luopua eläinperäisistä tuotteista, eniten mietitytti maitotuotteista luopuminen. En ole ikinä pystynyt juomaan kahviani ilman maitoa ja monet maitopohjaiset herkut ovat olleet lempiruokiani. Aika pian tajusin kuitenkin, etten ollut vain koskaan aiemmin antanut kunnolla mahdollisuutta kasvipohjaisille maitotuotteille, joista löytyy älyttömän paljon valinnanvaraa ja monet tuotteet maistuvat jopa paremmalta kuin eläinperäiset.

Minulta kysytään usein, että mikä on se täydellinen korvaaja lehmänmaidolle, kun kasvimaitoja löytyy niin monenlaisia: on kauramaitoa, mantelimaitoa, erilaisia pähkinämaitoja ja soijamaitoja. Itse en ole löytänyt yhtä täydellistä korvaajaa kaikkeen, vaan käytän eri maitoja eri tilanteisiin. Soijamaito sopii parhaiten kahviin, kauramaitoa käytän puuroon, sämpylöihin ja suolaiseen leivontaan. Mantelimaitoa tai muita pähkinämaitoja usein smoothieihin ja pirtelöihin, kookosmaito sopii taas moniin itämaisiin ruokiin ja keittoihin.

mansikka smoothie bowl

Gogreeniltä löytyy monipuolinen valikoima erillaisia kasvipohjaisia maitoja, joista tämän kevään uutuuksia ovat luomulaatuiset soijamaito ja mantelimaito. Tykkään näistä erityisesti siksi, että ne ovat makeuttamattomia – miksi ihmeessä niin usein soija-ja mantelimaitoihin lisätään sokeria? Ehkä tottumattomille makeutus tasoittaa hiukan kasvimaitojen aluksi erikoiselta tuntuvaa makua, mutta uskoisin, että suurin osa ihmisistä ei halua ylimääräistä valkoista sokeria maidon mukana ruokaansa tai kahviinsa.

Tänäänkin kaadoin kahviini vaahdotettua soijamaitoa ja surautin mantelimaitopohjaisen, raikkaan kesäisen smoothie bowlin aamiaiseksi. Smoothie bowlit ovat muuten ihania juuri kesäisin, koska ne ovat yleensä kylmiä – aurinkoisen lämpiminä aamuina kaipaa yleensä ensimmäiseksi jotain viilentävää.

Mansikkainen smoothie bowl

3 dl pakastemansikoita
3 taatelia
2 dl gogreen makeuttamaton mantelijuomaa
2 rkl chia-siemeniä
ripaus suolaa
1/2 tl aitovaniljajauhetta

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi. Koristele smoothiekulho mansikoilla, kookoslastuilla ja pekaanipähkinöillä, tai muilla haluamillasi marjoilla ja pähkinöillä. Tarjoile ja nauti!

Related Post

7 comments on Mansikkainen smoothie bowl ja asiaa maidottomuudesta

  1. NAM!! Ja oi että kuinka kauniita kuvia! Olen monesti miettinyt millä kameran asetuksilla monet bloggaajat saavat näin kauniita kuvia. Tiedän aukkoa muuttamalla saavan taustan sumennettua, mutta onko P, A, S vai M paras kuvaus asetus? 🙂 Olisin kiitollinen, jos osaisit vastata!

  2. Kiitos Soile! Kuvaan ite useimmiten P-asetuksella, kamerasta riippuen varmaan mikä tahansa asetus missä pystyy muokkaamaan itse aukon ja iso-arvon, on hyvä 🙂 Itsekin vasta opettelen näitä teknisiä juttuja kuvauksessa! Parhaat kuvat syntyvät luonnonvalossa.

  3. Suosittelen kahvimaidoksi Oatlyn iKaffea! Se on kauramaito, joka on nimenomaan kahvin kanssa suunniteltu ja se myös vaahtoutuu. iKaffea löytyy ihan tavallisista ruokakaupoista.

  4. Paras kommentti pitkään aikaan! Pizza & Mandariini oli vasta alkusoittoa.. Tosin meidän hyvin alkanut yritystoiminta tyssäsi tuolloin erään ulkopuolisen hlön sabotointiyritykseen, jonka seurauksena uunista tuli käyttökelvoton 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *