Tervetuloa toukokuu

Tiesin etukäteen että huhtikuusta tulee kiireinen, mutta uskoin pärjääväni hyvin – kaikki viime kuun työjutut ja reissut olivat itselleni tosi kiinnostavia ja mieleisiä, eihän työ voi olla rankkaa, jos se on mukavaa? Työhommat klaarasin kyllä hienosti, mutta muita hommia en niinkään. Kun ei ole ollut yhtään kokonaista vapaapäivää pääsiäisen jälkeen, niin se kyllä näkyy: koti on yksi iso kaaos, olo kokoajan väsynyt ja ajatus harhailee. Tein koko kuukauden aikana ruokaa itse ehkä neljä kertaa, muuten ahkerassa käytössä oli noutoruoka – kiitos woltille siitä, että kotiinkuljetuksellakin saa nykyään terveellistä safkaa.

Otin Toukokuun hyvin kiitollisena vastaan, enkä pelkästään siksi että pahimmat työkiireet ovat nyt ohitse, vaan toukokuu on myös yksi suosikkikuukausistani. Pionit, parsakausi, luonnon herääminen ja lämpenevät ilmat – kevät on todella ihmisen parasta aikaa. Kaupunki herää eloon, ihmiset liikkuvat ulkona ja hymyilevät. Kesälomaan on vielä aikaa, mutta lähestyvästä kesästä voi alkaa jo nauttia täysin rinnoin.

Tänään kävelin aamulla aurinkoista Kasarmikatua pitkin ballerinoissa ja en voinut kuin vain hymyillä: tästä tulee hyvä päivä. Päästyäni kotiin hoidin kirjanpitohommia ja laskutusasioita, lähetin monta tärkeää sähköpostia ja sain muutenkin paljon aikaiseksi ilman suurempaa turhautumista tai stressiä. Ehdin juoda kahvit rauhassa ja käydä ostamassa kevään ensimmäiset pionit ennen töihin lähtöä. Palasin kotiin kun oli vielä valoisaa ja pitkästä aikaa olo oli illalla töidenkin jälkeen vielä energinen. Näin sen arjen pitäisi kulkea, hyvällä fiiliksellä aamusta iltaan.

Pahoittelut teille hiljaisuudesta viime kuun aikana – lupaan että kaikki korvataan tässä kuussa! Tervetuloa ihana Toukokuu, tuo mukanasi paljon hyvää.