Juhannus kaupungissa?

Yhteistyössä Original Sokos Hotel Presidentti / Sokotel Oy

Miten aika kuluukin niin nopeasti? Havahduin viime viikolla siihen, että juhannus tulee jo nyt ja meillä ei ole vielä mitään suunnitelmia siitä, missä viettäisimme juhannuksen. Omalla mökillämme, jossa remppa on vielä pahasti kesken, sukulaisten luona, kaverin mökillä vai kenties kaupungissa? Monen sateisen ja kylmän juhannuksen jälkeen tänä vuonna näyttää vihdoin siltä, että saamme lämpimät ja aurinkoiset juhannussäät. Ehkä juuri sen vuoksi olemme pikkuhiljaa päätymässä siihen, että vietämme juhannuksen remontinkin uhalla omalla mökillämme – vaikka mökissä ei ole vielä keittiötä ja maalaushommat ovat kesken, niin sauna on käyttövalmiina, ruuat valmistuvat kätevästi grillissä ja tarpeen tullen kaupunkikotiin on sopivan lyhyt matka.

Olen viettänyt juhannusta myös joskus kaupungissa, ja siinäkin on oma taikansa. Kadut tyhjenevät ja autioituvat, kaikkialla on hiljaista ja rauhallista. Olemme kerran pitäneet puistojuhlat kaivarissa juhannusaattona, emmekä nähneet puistossa koko iltana ketään muita seurueemme lisäksi. Juhannus on hyvä aika ottaa kaupunki haltuun, käydä rauhassa niissä paikoissa jotka ovat normaaliviikonloppuina ruuhkaisia.

Kirjoitin aiemmin keväällä, että olen yksi uudistuvan Sokos Hotel Presidentin yhteistyöbloggaajista, ja teemani on juhannus. Sain tähän yhteistyöhön liittyen järjestää ystävilleni pienet juhannusjuhlat etukäteen Paola Suhosen suunnitelemassa juhannushuoneessa. Hotelli oli järjestänyt meille syötävää ja juotavaa ja minä pidin kavereilleni pienen kukkaseppele-workshopin. Ruuat saivat ylistystä jokaiselta mukanaolleelta ystävältäni, ja itsekin yhdyn ylistyskuoroon: meille oli katettu mitä herkullisin juhannuspöytä, johon kuului mm. taivaallista mustikkaohrattoa, peruna-retiisi-parsasalaattia, marinoitua tomaattisalaattia, suussasulavaa focacciaa, oliivitapenadea, mummokurkkuja ja iso marja-hedelmälautanen kaurakermavaahdon kera. Jos tällaista ruokaa saa Pressasta ihan arkenakin, niin tulen ilomielin milloin tahansa syömään!

Ilta kului tyttöjen kanssa rattoisasti ja nopeasti syömisen, seppeleaskartelun (ohje tulossa myöhemmin blogiin!) ja juttelun merkeissä. Huomasin ajattelevani, että eihän tällainen juhannus olisi yhtään hassumpi. Mukana ihanaa seuraa, tarjolla herkullista juhannusruokaa ja huoneessa perinteistä juhannustunnelmaa: tyynyliinassa seitsemän juhannusyrttiä ja ryijyssä jättimäinen sääski, jonka pistoa ei tarvitsisi kuitenkaan pelätä. Juhannusaaton iltana voisi ajaa seurasaareen kokkoa ihailemaan, sen jälkeen sujahtaa puhtaisiin hotellilakanoihin ja aamulla tilata huonepalvelusta aamiaisen sänkyyn. Mukana olisi sopivasti sekä perinteitä että moderneja mukavuuksia. Ehkä kokeilen tätä sitten, kun kyllästyn mökkielämään.

Vietätkö itse juhannusta maalla vai kaupungissa? Haluaisitko päästä yöpymään juhannushuoneessa? 
Päivitän seuraavat viikot Sokos Hotel Presidentin instagramia, ja siellä on menossa nyt tosi kiva kisa, jossa jakamalla oman kuva ihanasta juhannushetkestä voi voittaa kahden henkilön viikonloppuloman johonkin Sokos Hotelleista. Käy katsomassa tarkemmat säännöt ja ihailemassa juhannuskuviani: @sokoshotelpresidentti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *