Unelmista totta

Minun piti kirjoittaa tänään teille aivan muista asioista, mutta nyt olen vain niin innoissani etten pysty salata tätä:

Meillä on kesämökki!


Vaikeaa uskoa tätä todeksi vieläkään, vaikka eilen laitoimme nimet papereihin, saimme avaimet käteemme ja teimme ensimmäisen vierailun mökille sitten näyttöpäivän. Oman tontin pihalla kävellessä tuli sellainen outo, suorastaan absurdi fiilis: nyt tämä kaikki mistä olen haaveillut niin pitkään, on vihdoin toteutunut. Pääsen kuokkimaan pihalle, istuttamaan kukkia ja etenkin miettimään mökin sisustusta ja remontointia. Tulevalle kesälle meillä ei ole muita suunnitelmia kuin mökkiremontti ja en voisi olla enempää innostuneempi.

Olen täällä blogissakin tuonut aina toisinaan esille haavettani omasta pihasta ja puutarhasta. Kaupunkielämä on meille kuitenkin varsin mieluista emmekä ole siitä valmiita luopumaan – olenkin pitkään unelmoinut siitä, että voisimme jotenkin yhdistää kaupunkilais-ja maalaiselämän: olisi tämä kaksio kantakaupungissa ja sitten pieni kesäpaikka jossain tarpeeksi lyhyen ajomatkan päässä. Viimeisen parin vuoden aikana olemme selailleet oikotien loma-asuntoja etenkin keväisin todella ahkerasti ja viime vuonna kävimme jo muutamilla näytöilläkin. Ehdimme yhdestä paikasta ensin innostua ja sitten pettyä, kun emme sitä saaneetkaan, ja tänä keväänä kun mökkihaave nousi taas esiin, suhtauduin lähtökohtaisesti varsin skeptisesti siihen että löytyisikö sitä oikeaa, meille sopivaa mökkiä lainkaan.

Mutta löytyi se – suloinen pikku mökki ja rantasauna pienellä tontilla, pienen järven rannalla. Mökki on sinällään siistissä kunnossa, mutta kaipaa vähän freesausta ja etenkin luonnontilassa olevan pihan hoitoa. Siispä pahoittelen jo etukäteen teitä, joita ei remppahommat tai puutarhajutut kiinnosta, niitä on nimittäin luvassa varmasti paljonkin! Jatkossa aiheeseen liittyvät postaukset löytää tunnisteen “Mökki” alapuolelta.

ps. Miten niinkin pieni asia, kuin niittykukkien poimiminen omalta pihalta voi tehdä niin älyttömän onnelliseksi?

Related Post

21 comments on Unelmista totta

  1. Ihana uutinen, odotan innolla mökkijuttuja! Mä olen kesämökki-ihminen ilman mökkiä. Meillä ei ole omaa, eikä vanhemmillakaan ole paikkaa johon voisi mennä kuokkimaan. Toki meillä on talo ja pihaa mutta se ei ole yhtään sama juttu. Ehkä meilläkin jonain päivänä on oma pala järvenrantaa. Nuo maisemat näyttävät ihan täydellisiltä.

  2. Onpa ihastuttavan näköinen paikka, jossa järvi, hyvänkokoinen laituri ja kuistikin. Onnea! Puutarhajutut ovat oikein tervetulleita t. Lilja

  3. Jihuu, onneksi olkoon! Vähän meinas tulla hullu fiilis että tarjoudun rempan vapaaehtoiseksi 😀 Tosi kivaa nähdä mökkiä vähän lisää sitten kun kuvia tulee, en malta odotta!

  4. Ihanaa, kiitos kaikki onnitteluista! <3 Toivottavasti alkuinnostuksen siivittämänä saadaan edistettyä remppaa mahdollisimman paljon että kehtaa alkaa laittaa tännekin enemmän kuvia muutoksista 😉

  5. Kiitos Lisbet! Mulle kyllä kelpaisi se oma pieni talo pihoineenkin, mutta onhan tuo järvenrantapaikka ja mökkeily ihan oma lukunsa. Mun veljellä on mökki missä saa kyllä käydä vierailemassa, mutta eihän se ole yhtään sama kuin oma. Kyllä teidänkin mökkihaaveet varmasti vielä toteutuvat <3

  6. Kiitos Annie! Odotan itsekin innolla että pääsisi kunnolla sinne mökille hommiin 😀 Vielä työt ovat pitäneet kaupungissa. Ehkä ensi viikolla!

  7. Kiitos Maria! On kyllä ihanaa! Odotan sitä että saadaan mökkiä siihen kuntoon että sinne kehtaa alkaa kutsua ystäviä kylään 😉 <3

  8. SAARA! tervetuloa remppa-avuksi 😀 Tarvisin sitäpaitsi sun visuaalista silmää! Tuntuu että on niin hankala päättää materiaalit ja kaikki. Mutta pääsispä nyt pian remppaan, tähän saakka ollaan vaan ehditty piipahtaan siellä nopeesti muutaman kerran.

  9. On kyllä ihana paikka, mökki pikkuinen ja aika reppana, mutta uskon että rempan myötä siitä tulee oikein suloinen! Lupaan kuvia pian kun päästään vauhtiin 🙂

  10. Varmasti osuu! Mekin ehditiin etsiä jo jonkun aikaa, olin jo luovuttanut monta kertaa. Mutta nyt on ilmeisesti hyvä aika hankkia mökki, suosittelen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *