Yhtä juhlaa

Viikko sitten juhlittiin pikkusiskoa. Kotikaupungissamme ei ole tapana erikseen kutsua ihmisiä juhliin, vaan ihmiset tsekkaavat lehdestä ylioppilaaksi valmistuneet ja kiertelevät sitten tuttujen juhlijoiden luona talosta taloon. On siis hankala tietää etukäteen, ketä juhliin tulee ja ovesta saattaa pöllähtää sisään kuka tahansa – entinen vuokranantaja, köksänopettaja tai naapurin perhe lapsineen. Viime lauantainakin pääsin siis vaihtamaan kuulumiset niin äitini työkavereiden kuin etäiseksi jääneiden sukulaisten kanssa, mutta parasta oli tietenkin nähdä omaa Oulussa asuvaa perhettä, jutella pitkästä aikaa kunnolla siskojen kanssa ja nauttia lapsuudenmaisemien idyllistä.

Teimme juhliin kaikki kakut ja makeat tarjottavat vegaanisina – ja toisin kuin olisi voinut olettaa, palaute  tarjoiluista oli pelkästään positiivista. Vieraat ihmettelivät moneen kertaan, miten niin hyvää on voitu tehdä ilman kananmunia ja maitotuotteita. Erikoista kyllä, sillä oman kokemukseni vegaaniset leipomukset saattavat olla jopa paremman makuisia kuin ne perinteiset. Ei kannata siis pelätä turhaan sitä v:llä alkavaa etuliitettä, vaan kokeilla ihan mielenkiinnostakin erilaisia ratkaisuja leivontaan!

Sitä täydellistä täytekakkua varten keilimme siskoni kanssa montaa erilaista vaihtoehtoa niin kakkupohjille kuin kuorrutteillekin, ja voittoisin kokonaisuus oli tällainen:

  • Aquafaba-kakkupohja, eli perinteinen täytekakkupohja jossa kananmunan tilalta on käytetty kikherneiden lientä ja täytteeksi ohjeen mansikkamousse
  • Kuorrutteeksi Kamomillan konditorian jämäkkä soijavispi
  • vegaaniset macaronit ja marengit näyttävät kauniilta mutta myös maistuvat marjaisan kakun päällä luvattoman hyviltä. Muutamat lapsivieraat taisivatkin suosia pelkästään näitä kakun päällisiä..
  • Jos pihalla kasvaa omenapuita tai syreenejä, niin kaupasta ostettavia syötäviä kukkia ei tarvita. Kakun päälle sopivat myös orvokit ja luonnosta helposti saatavat puna-ja valkoapilat.

Kesällä muuten tuntuu siltä, että elämä on kokoajan yhtä juhlaa – tällä viikolla on tiedossa yhdet kurkkubileet, yksi ihana vegaanipiknik, yhdet kesäjuhlat ja yhdet pre-juhannushipat. Ja aion ottaa ilon kaikista irti!

Related Post

2 comments on Yhtä juhlaa

  1. Olipa siskollasi ihana ylioppilaspuku! Vähän samanlainen kuin Vickanilla lapsensa ristiäisissä! Ja Arelalla on samantyyppiset kankaat 🙂 Kakkupöytä näyttää todella hyvältä. En ole itse ehtinyt kokeilla Aquafabaa vielä, sillä en leivo ikinä… Sisko on kova leipomaan ja lupasi kehitellä juustokakkureseptistään vegaanisen version, jota odotan innolla 🙂

    http://thewildethings.com

  2. Hauskaa, Sinille moni sanoi juhlissa samaa! Tuu meille joskus syömään kakkua 🙂 Mullakin on nyt jääny leipomiset hetkeksi vähemmälle, tuli tehtyä tuossa keväällä niin monta kakkua eri tilaisuuksiin.. Ehkä nyt voi keskittyä hetken vähän rennompaan ruokaan 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *