Luonnonmukaiset aurinkorasvat x 3

Hellesäät ovat täällä vihdoin! Ja allekirjoittanut ei ole siitä ihan niin innoissaan kuin suurin osa suomalaisista tuntuu olevan. Rakastan kesää, lämpimiä kesäöitä, valoa ja lämpöä, mutta kuumimman ajan päivästä vietän mielellään sisätiloissa ja pitkät hellejaksot vähän ahdistavat. En silti valita, sillä näin lämmintä meillä on harvoin – lisäksi ilman hellettä en pääsisi nauttimaan rakastamistani pimeistä mutta lämpöisistä kesäilloista.

Käytin nuoruudessani aurinkorasvaa varsin huolettomasti tai en lainkaan, tyhmä kun olin. Kerran kun on palanut pahasti, niin palaa myös helposti uudelleen, siispä nykyisin aurinkorasvat ovat vakiokäytössä alkukeväästä loppukesään. Aurinkorasvoissa on mielestäni erityisen tärkeää suosia luonnonkosmetiikkavaihtoehtoa, sillä synteettiset UV-filtterit kuormittavat ympäristöä ja voivat häiritä hormonitoimintaa (kattavasti tietoa aiheesta löytyy esim. Kemikaalicoctailin parin vuoden takaisesta postauksesta.)

Tässä koottuna kolme suosikkimerkkiäni luonnonmukaisista aurinkorasvoista, jotka eivät jää iholle valkoiseksi kerrokseksi ja toimivat tehtävässään loistavasti, eli suojaavat ihoa palamiselta:

Biosolis-aurinkorasvat levittyvät hyvin, eivätkä jätä ihoa valkoiseksi. Biosoliksen tuotteet koostuvat vain kasviainesosista, luomutuotetuista kasviöljyistä ja luonnonmineraaleista. Tuoteperheeseen kuuluu laajasti monenlaisia aurinkorasvoja, suihkeita ja öljyjä spf 50 saakka. Käytän yleensä kasvoilla spf 15 päivävoidetta, mutta huomaan nenäni ruskettuvan / palavan muita kasvojen osia helpommin, joten taputtelen sille yleensä tuota 30-suojakertoimen kasvorasvaa.

Algamariksen rasvat saavat pisteet kauniista purkeista ja ihanasta tuoksusta. Merkillä on myös 50-suojakertoimen rasvoja, jotka ovat täysin tuoksuttomia ja osa hypoallergisia, mutta meikäläinen rakastaa näitä hennosti kookokselle tuoksuvia rasvoja. After sun on myös ihana, käytän sitä oikeastaan aina auringossa hengailun jälkeen, vaikka iho ei olisikaan palanut.

Oma vakiotuotesarjani, Ekopharma professional tarjoaa myös toimivan spf 15 aurinkorasvan, joka toimii erityisesti nyt loppukesästä, kun korkeampaa suojakerrointa ei enää tarvita. Oma suosikkini on suojaava päivävoide, jonka käytön aloitin jo varhain keväällä – on hyvä muistaa että aurinkosuojaa tarvitaan aina, kun auringossa oleillaan, ei vain kesäkuukausina. Ihoni ei ole ehtinyt tänä vuonna palaa onneksi ollenkaan, mutta olen käyttänyt aloe vera-hoitogeeliä ärtyneen ihon rauhoittamiseen karvanpoiston jälkeen ja se on toiminut siinä älyttömän hyvin, vaikka tuotteen tuoksu vaatiikin hiukan totuttelua.

Tuotteet saatu testiin.

Related Post

2 comments on Luonnonmukaiset aurinkorasvat x 3

  1. Tää päivitys tuli nyt kun tilauksesta! Olen miettinyt, että pitäisi käyttää aurinkorasvaa vähän nykyistä tunnollisemmin ja mainitsemistasi syistä juurikin luonnonmukaista rasvaa. EkoPharma taitaa olla näistä ainoa kotimainen?

  2. Jes, hyvä että tästä oli apua jollekulle! EkoPharma on tosiaan näistä varmaan ainut kotimainen, jos haluaa suosia suomalaista niin sitä kyllä suosittelen 🙂 Ainakin itselläni on tänä kesänä tuo spf15 riittänyt ihan mainiosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *