Mökkiremontti, osa 1: pinnat uusiksi

mökkiremontti

Kauan ennen mökin ostamista oli jo selvää, että haluaisimme paikan, jonka voisimme kunnostaa mieleiseksemme. Mökin remontointi, pihan laittaminen ja kaikenlainen puuhastelu on iso osa koko tätä mökkijuttua – löhöilykin on kivaa, mutta ei yksinään riittäisi tekemään mökkeilystä mielekästä. Kun ostimme mökin, moni vinkkasi meille että remonttipuuhiin ei kannata ehkä alkaa heti, vaan ensin kannattaa asustella mökissä rauhassa, katsella ja kuulostella miltä mökkielämä tuntuu ja aloittaa remonttipuuhat vasta kun on varma mitä haluaa. Päätimme tästä huolimatta aloittaa mökin sisätilojen kevyen kunnostuksen heti, enkä nyt ole katunut sitä lainkaan – lähtötilanne oli sen verran ankea.

mökkiremontti
Mökkimme on hyvin pieni, vain 30 neliötä. Se oli ostettaessa hyvin siistissä kunnossa, mutta tyyliltään vähän pimeän tunkkainen ja neliöitä ei ollut hyödynnetty parhaalla mahdollisella tavalla. Keittiönurkkaus oli ahdas, säilytystilaa oli todella vähän ja ainoa nukkumapaikka oli pieni, vaikkakin viihtyisä alkovi. Toiveena oli enemmän makuupaikkoja vieraitakin varten, toimivampi keittiö vähän paremmilla kodinkoneilla ja ennenkaikkea valoisampi mökki ja uudet pinnat ilman, että lopputuloksesta tulisi liian uuden tai modernin näköinen.

Mökkiremontti alkoi siis purkuhommilla. Päätimme purkaa keittiön kokonaan, tehdä entisestä keittiönurkkauksesta toisen makuuhuoneen ja rakentaa uuden avokeittiön olohuoneeseen. Revimme seiniltä irti vanhat haltex-levyt, jätimme osan seinistä raakalaudalle, osan levytimme ja eteisestä ja makuualkovista poistetimme muovimatot. Uutta keittiötä varten täytyi pienentää eteisen oviaukkoa ja nostaa yhtä ikkunaa 10cm ylemmäs. Lattia, katto ja seinät maalattiin kaikki valkoiseksi.

Paljon on vielä kesken: sähköjohdot pitäisi vielä naputella paikoilleen, kiinnittää lattia-ja kattolistat, maalata tai tapetoida levytetyt seinät, kiinnittää ikkunankarmit.. Uusi keittiökin tulee vasta parin viikon päästä. Kuitenkin jo nyt mökki näyttää paljon paremmalta, enemmän meidän näköiseltä. Mökin sisätilojen remontti tulee varmasti jatkumaan, ideoita ja haaveita riittää – kuitenkin jätämme uuden keittiön asennuksen ja näiden viimeistelytöiden jälkeen sisätilojen rempan hetkeksi, ja keskitymme muuhun kunnostukseen. Uudistusta odottavat vielä rantasauna, ulkohuussi ja varasto, jonka haaveilemme muuttavamme pieneksi kesähuoneeksi. Mökki ja muut ulkorakennukset pitäisi maalata, terassi sisustaa ja iso työ odottaa myös täysin luonnontilassa olevalla pihalla, jolle emme ole tehneet vielä mitään. Tekemistä riittää vielä siis täksi ja moneksi tulevaksikin kesäksi..

8 comments on Mökkiremontti, osa 1: pinnat uusiksi

 1. Todella hyvä päätös, tuosta tulee vielä todella upea 🙂 Rupesipa himottamaan mökille lähteminen 🙂 Mukavaa alkanutta viikkoa!

 2. Näyttää kivalta 🙂 Odotan innolla mökkirempan jatko-osia! Esittelin tämän postauksen poikaystävällenikin sillä selailemme tällä hetkellä myös oikotien loma-asunto -sivuja ja saimme postauksestasi kovasti inspiraatiota myös omiin mökkihaaveisiimme.

 3. Ihanan näköiset sisätilat! Toicottavasti meidänkin tuleva mökkiremonttimme onnistuisi yhtä hienosti, vaikka ilman tuollaista koiraa ei varmaan yhtä suloista tulekkaan. Meillä pirää remontoida ainakin koko katto, niin ajattelin olla reipas ja tehdä samalla pintaremontin sisällä, ja purkuhommista pitää kai itsekin aloittaa.

  1. Tässä saatiin kyllä aika pienellä vaivalla kivannäköinen lopputulos aikaiseksi! Käytännössä itse purettiin sisäpinnat ja maalattiin vain. Vähän piti ikkunoita ja ovenkarmeja muutella myös, mutta mitään isompaa ei tähän remppaan sisältynyt. Nykyisessä mökkiprojektissa onkin vähän sitten työläämpiä hommia..

 4. Ainakin remontin alkupuolisko näyttää erittäin lupaavalta. Tässähän alkaa itsekin haaveilemaan, että pääsisi pian mökkeilemään ja kunnostamaan loma-asuntoa. Meilläkin vähän suurempi mökkiremontti tulossa ja ollaan pähkäilty, että tehdäänkö kuinka paljon itse ja mitä annetaan ulkopuolisille tehtäväksi. Hinnat sinänsä https://kodinplaza.fi/ kautta ovat ihan kohtuullisia, mutta ainakin maalaushommia voisi varmasti tehdä itsekin. Saako kysyä varovaisesti, kuinka paljon olette varanneet budjettia mökin kunnostamiseen. Riittääkö 10 000 euroa?

  1. Moikka! Tämä postaus on mun vanhalta mökiltä, joka ei siis enää ole mun ja elää nyt omaa elämäänsä toisissa käsissä 🙂 Vanhan mökin suhteen ehdittiin tehdä sisäpintoja uusiksi, laittaa uutta keittiötä alulle ja maalata ulkoverhous. Näihin kunnostustoimenpiteisiin varmaan kului n. 3000-4000e, kun kaiken teimme itse.

   Tämänhetkisen puutarhamökin remontin kustannuksia en osaa edes arvioida, kun saattaa olla ettei koko mökkiä ole edes järkevää remontoida. Aika näyttää.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *