Kesäkeittiössä: kylmä kurkkukeitto ja sesonkireseptejä

kylmä kurkkukeitto

Sain keväällä testikappaleen satokausikalenterin julkaisemasta Sesonkireseptit-reseptivihkosta. Oli tarkoitus kirjoittaa siitä jo silloin, mutta kevät oli aika kiireinen ja kesällä vihkonen unohtui kaapin perukoille. Pari viikkoa sitten kaivoin sen esiin, sillä huomasin tekeväni lähes joka päivä samaa ruokaa: varhaisperunat ja kesäkurpitsa ovat toki herkullisia, mutta vaihtelu ei tee pahaa kenellekään. Kaipasin siis uusia ideoita kauden sesonkikasvisten käyttöön, ja sitä tuo kirja todellakin antaa: jokaista kuukautta kohden löytyy 16 kivaa reseptiä, joissa hyödynnetään. kausivihanneksia, hedelmiä ja marjoja. Ohjeista suurin osa on kasvisruokapohjaisia, monet niistä suoraan vegaanisiakin tai helposti sellaiseksi muunneltavissa.

Olen viime aikoina intoillut taas monista erilaisista kylmistä ruuista: salaatit, keitot, kevätrullat.. Usein tulee kypsytettyä kaikki ruoka aika raskaasti, mikä ei välttämättä ole aina se terveellisin vaihtoehto. Olen nyt jo pariin otteeseen tehnyt tätä kylmää kurkkukeittoa, joka on ihanan raikas, melkein kuin suolainen vihersmoothie ja sopii alkuruuaksi tai leivän kera kevyeksi lounaaksi. Ohje on muokattu sesonkireseptit-kirjasta vegaaniseksi.

kylmä kurkkukeitto

Kylmä kurkkukeitto (vegaaninen)

1 iso kurkku
1 valkosipulinkynsi
4 dl maustamatonta soijajogurttia tai vastaavaa
0,5 pnt minttua
0,5 pnt tilliä
2 rkl hunajaa tai agavesiirappia
1 sitruunan mehu
suolaa & mustapippuria

Pilko kurkku paloiksi, kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja sileäksi. Tarkista maku ja laita keitto jääkaappiin.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *