Keveyden ja ilon kesä

Tämä kesä on ollut ehkä elämäni onnellisin. Eivät ne aiematkaan huonoja ole olleet, päinvastoin, mutta jotain erityistä on ollut juuri tässä vuodessa, tässä kesässä. Aiemmista vuosista poiketen olen uskaltanut kesälomalla päästää hetkeksi kunnolla irti kaikista tulevaisuuteen liittyvistä huolista, ja olen vain elänyt täysillä, nauttien upeista ihmisistä, kesästä, elämästä ja kaikesta ihanasta mitä se on eteeni tuonut. Jotenkin kaikkea hyvää on tullutkin niin paljon eteen – uusia ihania tuttavuuksia, hauskoja spontaaneja matkoja, upeita juhlia, uusia hienoja tilaisuuksia ja jännittäviä suunnitelmia tulevaa varten.


Jotenkin haluaisin tämän keveyden, onnellisuuden ja innostuksen jatkuvan läpi tulevan syksyn ja talven, vaikkei tietenkään tämä kesäloman huolettomuus voi ihan tällaisenaan jatkua töiden alkaessa. Kuitenkaan kaikkeen ei ehkä tarvitse suhtautua niin raskaasti kokoajan tai ottaa jokaista pientäkin työssä tapahtuvaa vastoinkäymistä niin henkilökohtaisesti. Saan juuri nyt parhaillaan tehdä työtä jota rakastan ja josta innostun aina uudelleen ja uudelleen – miksi en siis vaan nauttisi niiden töiden tekemisistä ilman, että stressaan lopputulosta? En tarkoita sitä, etteikö itselle kannattaisi asettaa tavoitteita tai lopputuloksella ei olisi merkitystä, vaan että työstä häviää ilo ja keveys siinä vaiheessa, kun se lopputulos on tärkeämpi kuin se itse tekeminen.

Tulevalle syyskaudelle asetan siis itselleni tavoitteen: vaikka töitä olisikin paljon, niin koskaan ei saa olla niin paljon etteikö aikaa olisi ystäville, spontaaniudelle, juhlille ja hassuttelulle. Stressaaminen ja ahdistuminen työmäärästä ei auta mitään, eikä onnistumisesta ja menestymisestä töiden suhteen kannata ottaa aina niin paljon paineita. En halua puurtaa ja puskea itseäni eteenpäin jotta ehkä joskus saisin siitä jonkin palkkion (kuten mainetta tai mammonaa) – haluan nauttia siitä itse tekemisestä, kokea iloa ja innostusta juuri siitä mitä teen, juuri nyt.

Ihanin Stella Harasek ikuisti kesän ilon ja kepeyden täydellisesti parin viikon takaisilta flow-etkoilta.

Related Post

4 comments on Keveyden ja ilon kesä

  1. Siis apua, oon törmänny suhun ties missä somessa, kuullu juttua niin ties keneltä yhteiseltä tutulta, mutta vasta nyt törmäsin sun blogiin! Tämmösen nopean selailun jälkeen on pakko sanoa, että tää sivusto teki vaikutuksen ja innolla jään seurailemaan, mitä tulevat postaukset tuo tullessan 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *