Roots Helsinki – Kallion vegaaninen helmi

roots helsinki

Oletteko jo käyneet Rootsissa? Vain vähän aikaa sitten Vaasankadulle avattiin kokonaan vegaaninen uusi kahvila, joka toimii myös joogastudiona ja tarpeen tullen paikkana erilaisille tilaisuuksille. Olen käynyt Rootsissa pariin otteeseen ohimennen, mutta viime viikolla pääsin tutustumaan kahvilaan kunnolla, kun ystäväni Johannes, yksi paikan perustajista kutsui minut lounaalle.

Välillä kaipaan niitä aikoja, kun olin vielä sekasyöjä – en ruuan takia, vaan lähinnä siksi että se oli helpompaa. Ei tarvinnut koskaan miettiä, mistä ravintolasta löytyy itselleni sopivaa ruokaa tai löytyykö juhlista mitään sellaista mitä voin syödä. Helsinki on kuitenkin kasvissyöjälle varsin kiva paikka asua, melkein kaikista ravintolasta saa erikseen tilaamalla vegaanisen annoksen, monista löytyy sellaisia valmiiksi jo listaltakin ja nykyään meillä on näitä kokonaan vegaanisiakin paikkoja, joista Roots on ihan loistava esimerkki. Pääsin maistamaan herkullista tempeburgeria, suussasulavaa matchavohvelia ja lisäksi menun ulkopuolelta bataattikeittoa, joka on kuulemma tulossa syksyn listalle.

Roots miellyttää myös kaltaistani esteetikkoa: teollista rouheutta ja rustiikkista lämpöä yhdistävä sisustus on samaan aikaan supertyylikäs ja kotoisa. Ihmettelin Johannekselle, miksi kalusteissa on vielä hintalaput kiinni – kuulemma siksi, että jos ihastuu vaikkapa johonkin tuoliin erityisen paljon, voi sen ostaa Rootsin kautta itselleen. Nerokasta! Sisustusshoppailua kahvittelun lomassa, ei hassumpaa.

Ainoa huono puoli Rootsissa on mielestäni sijainti, Vaasankadulle tulee harvoin eksyttyä muuten vain, oikeastaan käyn Kalliossa vain silloin kun joku sinne erikseen kutsuu. Milloin siis saadaan vastaavanlainen paikka tänne Ullanlinnaan?

Roots Helsinki

Vaasankatu 14, Helsinki

Related Post

9 comments on Roots Helsinki – Kallion vegaaninen helmi

 1. Oon itse mahdottoman laiska seikkailemaan kaupunginosien välillä, mutta viimeistään näiden kuvien jälkeen tuntuu että Rootsissa on PAKKO päästä käymään… ehkä opiskelijabudjetti antaa yhden luksuslounaan verran myöten. Unicafen vegaanitarjonta ei aina ole sitä ns. parempaa Seppälää, heh. Tosin pitää olla onnellinen siitä, että vaihtoehto ylipäätään lähes aina löytyy erikseen pyytelemättä!

  Törmäsin sun blogiin aivan sattumalta ja olen nyt viikon ajan selaillut postauksiasi viime vuoden puolelle asti kahvikupin kera – what a treat! Sun postauksissa on niin lämmin, leppoisa fiilis ja näitä super seesteisiä kuvia voisin tuijotella ikuisuuden, ne ovat piristäneet mun iltoja huomattavasti. Kiitos kaunis. 🙂

 2. Olen jo monta kertaa ihaillut Rootsista otettuja kuvia, niin upean näköinen paikka! Vähän meinaa iskeä kateus, mutta onneksi Tampereeltakin löytyy kivoja paikkoja 🙂

 3. Suosittelen kyllä vaivannäköä, Roots on sen arvoinen!

  Ja kiitos ihanasta kommentista, tällaiset palautteet lämmittää kyllä aina mieltä ihan älyttömästi! xx Ihanaa viikonloppua, Satu!

 4. Tampereellahan on vaikka mitä ihanaa! Harvemmin tulee itselläni siellä käytyä, pitäisi varmastikin aktivoitua. Vegetarjontaakin on kovasti kehuttu 🙂

 5. Milla, älä muuta sano! Sama olo tulee itselläkin, kun vegaaniset ruokapaikat ja tarjonta ylipäätään yleistyy. Maailmaa muuttuu 🙂

 6. Arvasin että joku kommentoi jotain tällaista, mutta fakta on se, että kyllähän se aika ison palan päivästä syö jos matkaa lähes puoli tuntia lounaalle tai kahville 🙂 Tottakai sitä tulee suosittua arjessa niitä paikkoja jotka ovat lähellä itseä, sitten jos on aikaa enemmän niin kallioon tai kauemaskaan siirtyminen ei tietenkään ole ongelma.

 7. Varmaan pakko käydä tsekkaa paikka kun kaikki kirjottaa niin ihanasti paikasta 😀 Ja ihana tuo idea että kalusteet voi ostaa mukaan jos ihastuu 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *